Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011

ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΝΕ ΝΑΝΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ Η ΜΕΡΚΕΛΕΛΣΑ  ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Έχει φυλάξει τον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου για να βγούν έξω το βράδυ ο Ανδρέας και η Μαργαρίτα. Σήμερα είναι και αυτή στα έδρανα
βουλής και μάλιστα έχει αρκετές θητείες ως βουλετής. Ο λόγος για την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρία Έλσα Παπαδημητρίου η οποία σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα υπήρξε στα φοιτητικά της χρόνια για ένα διάστημα babysitter του Γιώργου Παπανδρέου και των αδερφιών του στο Καστρί.
Η σχέση των δύο οικογενειών ξεκινά από τη δεκαετία του 1960 και τα χρόνια της Ένωσης Κέντρου, όταν ο πατέρας της νυν βουλευτού Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν στέλεχος του κόμματος του οποίου είχε την ηγεσία ο Γεώργιος Παπανδρέου, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού. Η σχέση αυτή ενδυναμώθηκε όταν η σημερινή βουλευτής Αργολίδας σπούδαζε Αρχιτεκτονική στο διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ έχοντας μάλιστα καθηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Η νεαρή τότε φοιτήτρια είχε την τύχη να είναι «προστατευόμενη» του επιφανούς οικονομολόγου και μετέπειτα πρωθυπουργού της Ελλάδας, με δεδομένη την καλή οικογενειακή σχέση, η ποία παραλίγο να διαταραχθεί εξαιτίας της επιλογής του πατέρα της το 1965 να ακολουθήσει τους αποστάτες και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας μάλιστα και υπουργικό χαρτοφυλάκιο για λίγους μήνες. Έτσι εξηγείται γιατί η μετριοπαθής κυρία Παπαδημητρίου με το κεντρώο πολιτικό προφίλ βρέθηκε τελικά στη Ν.Δ. και όχι στο ΠΑΣΟΚ την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η καλή σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο οικογένειες είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα Σαββατοκύριακα η κυρία Παπαδημητρίου να αναλαμβάνει τότε το babysitting των παιδιών Παπανδρέου, προκειμένου ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και η Μαργαρίτα να έχουν ξέγνοιαστες εξόδους.
Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε για τον οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με τη βουλευτή της Ν.Δ. και συζητούν σε πολύ θερμό κλίμα όταν συναντιούνται εκτός Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου