Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ... ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ








Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε το πρόγραμμα Διαύγεια ώστε να εξαλείψει τα φαινόμενα «περίεργων» προσλήψεων και ρουσφετιών σε δήμους, περιφέρειες και υπουργεία. Καθώς προκύπτει όμως εκ του αποτελέσματος, οι προσλήψεις συγγενών των τοπικών αρχόντων καλά κρατούν. Ο λόγος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος διόρισε την κόρη του στην Περιφέρεια ως δημοσιογράφο με μηνιαίο μισθό... 2.000 ευρώ!


Εν μέσω κρίσης και υποχρηματοδότησης των δήμων και των περιφερειών, ο κ. Τατούλης αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρόσληψη που εγείρει πολλά ερωτήματα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» σε σημερινό της δημοσίευμα, η κόρη του κ. Τατούλη, Παρασκευή Τατούλη, απέκτησε για δεύτερη παιδί. Η χαρά του Περιφερειάρχη ήταν τόσο μεγάλη για το εγγόνι-διάδοχος του ονόματος που αποφάσισε να κάνει ένα... δώρο στην πολυαγαπημένη του κόρη... έναν αξιοζήλευτο διορισμό. Όπως αναφέρει, η «Δημοκρατία», νομότυπα δε- ανήθικα δε, ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχης υπέγραψε τον διορισμό της κόρη του στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου με μισθό που θα ζήλευαν πολλοί άνεργοι πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατούλης είχε προσλάβει ξανά την κόρη του και στο υπουργείο Πολιτισμού ως συνεργατιδά του. Το γεγονός της εν λόγω πρόσληψης ήρθε στο φως όταν στο πρόγραμμα Διαύγεια, αναρτήθηκε εντολή πληρωμής της τάξης των 27.287,44 ευρώ ως αμοιβών του μηνός Αυγούστου ειδικών συμβούλων και δημοσιογράφων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκεί αναφέρεται ότι το ποσό 4.388,43 ευρώ (ένταλμα πληρωμής με Αρ. Πρωτ. 35973/11801) αφορά την αμοιβή- του μήνα Αυγούστου επίσης- για δύο προσλήφθέντες ως δημοσιογράφους στην περιφέρεια, την κυρία Τατούλη Παρασκευή και τον κ. Τσοράκη Απόστολο.

Όπως και να έχες, κάθε περιεφερειάρχης έχει το δικαίωμα εκ του νόμου Πεπονή να προσλαμβάνει ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες με τις «ειδικές διατάξεις» και «ειδικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου). Απο εκεί και πέρα τα όρια του νόμιμου και του ηθικού, τα ορίζουν μάλλον οι πολίτες- ψηφοφόροι.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου