Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ;


Δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό ποιος είναι αυτός ο οποίος καθορίζει την τελική λίστα των δημοσιογράφων που υποβάλλουν ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό. Ο κ. Μόσιαλος έδινε τον λόγο. Αλλά είναι αυτός που πετσόκοψε πολλά Μέσα Ενημέρωσης- με πρώτη καλύτερη την ΕΡΤ3- ή είναι μια συλλογική δουλειά που γίνεται απο τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου;

Όπως και νάχει το πράγμα είναι εξόχως επικίνδυνο να αποκλείεις εκείνα τα Μέσα και κυρίως εκείνους τους δημοσιογράφους που δεν είναι αρεστοί στο σύστημα. Και είναι επικίνδυνο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Φυσικά ο καθένας μπορεί να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους κάποιοι δεν θα ήταν καλό να θέσουν ερωτήματα. Αλλά αυτό είναι καταστρατήγηση της Δημοκρατίας και καταδεικνύει την νοσηρή νοοτροπία ορισμένων.

Και είναι αλήθεια οτι δεν είναι «ορισμένοι» γενικώς και αορίστως. Έχουν ονοματεπώνυμο. Το ζήτημα όμως είναι οτι δεν έχουμε την πληροφόρηση για το ποιος λαμβάνει την τελική απόφαση να λογοκριθούν Μέσα και Δημοσιογράφοι.

Φυσικά μπορούμε να υποθέσουμε οτι ανάμιξη στην υπόθεση έχουν οι κ.κ Αθανασάκης, Μόσιαλος, Ελενόπουλος και ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι. Σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα το οποίο είναι θλιβερό. Θα ήταν πάντως χρήσιμο να γνωρίζαμε εν τέλει ποιος είχε την κεντρική ευθύνη της απόφασης.

Και έχει χρέος αυτός που το κάνει να το πει και να μην κρύβεται πίσω απο την ανωνυμία που απλόχερα του προσφέρουν τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου...


Π.Χ
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου