Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση πλήττει, μεταξύ άλλων, και τις εξωστρεφείς οικονομικές δραστηριότητες, τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να ενισχύσει με ακολουθία σκληρών μέτρων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επιβάλλει «χαράτσι» στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, με τη μορφή των φόρων αεροδρομίου, οι οποίοι είναι σημαντικά υψηλότεροι συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες.

Ενδεικτικά η Βαρκελώνη έχει φόρο 17 ευρώ, η Ρώμη 18 και το Ελευθέριος Βενιζέλος 42!

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ζητώντας παράλληλα μείωση των χρεώσεων του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι φόροι αντιστοιχούν στο κόστος ενός ολόκληρου εισιτηρίου μετάβασης ενός τουρίστα στην Ισπανία με μία εταιρία χαμηλού κόστους, ενώ σε αντίθεση το αεροδρόμιο της Αττάλειας, έχει από τα χαμηλότερα τέλη χρήσης αν και υποδέχεται πάνω από 14 εκατομμύρια τουρίστες, μόνο από το εξωτερικό σύμφωνα με στοιχεία του 2007, όσο δηλαδή είναι το σύνολο του Ελληνικού Τουρισμού.

Λίγες ημέρες πριν ανανεωθεί η παράταση της σύμβασης του αεροδρομίου, οι ιθύνοντες θα πρέπει να εξετάσουν εκ νέου το ενδεχόμενο να μειώσουν τους φόρους εάν επιθυμούν πραγματικά να συμβάλλουν στην ανάδειξη της χώρας μας ως έναν από τους πλέον ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου