Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: "ΑΣ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

Μίκα Κοντορούση ---




Με το μέρος όσων διαμαρτύρονται κατά των έκτακτων εισφορών, του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και των νέων μέτρων των αποδείξεων τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ δηλώνει επιβαρυμένος από τα νέα χαράτσια.

Σε πρωϊνή εκπομπή του Mega, ο ίδιος δήλωσε ότι για να μπορέσει να πληρώσει το φόρο μέσω της ΔΕΗ θα πρέπει να πουλήσει ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, καθώς ήδη το χαράτσι των ακινήτων που του αναλογούν έχει υπολογίσει ότι φτάνει τα 7.500 ευρώ.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

"Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο" είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: "Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει".

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να γίνει συζήτηση πριν την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο.

"Νομίζω ότι πρέπει προφανώς εφόσον υπάρχει τέτοια αντίδραση να υπάρξει κάποια συζήτηση εκτενής και δεν νομίζω θα την αποφύγουμε, νομίζω θα την κάνουμε τη συζήτηση αυτή και σε κυβερνητικό επίπεδο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο", ανέφερε.

Και συνέχισε: "Οι αποδείξεις είναι μέτρο υπέρ του μισθωτού και υπέρ του φορολογουμένου και ιδιαίτερα υπέρ του μισθωτού. Είμαι υπέρ των αποδείξεων. Θεωρώ ότι η συλλογή αποδείξεων, όταν γίνεται συστηματικά, μπορεί να περιορίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, υποχρεώνοντας αυτούς που δεν δίνουν αποδείξεις να δίνουν αποδείξεις και δημιουργώντας ένα κίνητρο για αυτόν που συλλέγει αποδείξεις με μια μείωση του δικού του φορολογικού βάρους", πρόσθεσε.




newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου