Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σε σύγχυση δείχνει να βρίσκεται η Κ.Ο. της ΝΔ, όπου πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους των «γαλάζιων» βουλευτών που δηλώνουν ότι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις προθέσεις της κεντρικής ηγεσίας σε μία σειρά ζητημάτων που ανακύπτουν στα οποία, με βάση τις δηλώσεις αρμόδιων στελεχών, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται να παλινδρομεί.

Αυτό βέβαια, σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν όσοι βουλευτές επισημαίνουν τέτοια φαινόμενα στη στρατηγική του κόμματος, δε σημαίνει διαφοροποίησή τους από τις κομματικές θέσεις, στηλιτεύοντας με αυτόν τον τρόπο αναρτήσεις σε ιστοσελίδες και μπλογκς που έχουν συνδεθεί με την ηγετική ομάδα της Συγγρού και κατά καιρούς στοχοποιούν βουλευτές και στελέχη, εμφανίζοντάς τους ως διαφωνούντες.

Στην πραγματικότητα, είναι εμφανές ότι οι αντιπολιτευτικοί τόνοι δείχνουν να έχουν πέσει αρκετά από πλευράς της ηγεσίας της ΝΔ, γεγονός που αφήνει περιθώρια σε βουλευτές και στελέχη του κόμματος να κφράζουν δημόσιο λόγο ανοργάνωτα και –πολλές φορές- ανεξέλεγκτα. Τα δεδομένα αυτά είναι γνωστά στην ηγετική ομάδα του Α. Σαμαρά, μέλος της οποίας όμως σπεύδει να ξεκαθαρίσει στο Newpost.gr ότι «το παιχνίδι το οποίο παίζεται εκτός συνόρων είναι εξαιρετικά πολυεπίπεδο πλέον» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι στην παρούσα φάση αποφεύγονται εσκεμμένα δηλώσεις της ηγεσίας, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί ο διεθνής πολιτικοοικονομικός παράγοντας, αναφορικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

«Αυτή η αδρανής –όπως αποκαλείται από τη δημοσιογραφική κριτική- στάση μας, μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη» σημειώνει το ίδιο στέλεχος, προαναγγέλλοντας στην ουσία, όξυνση των τόνων το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, μόλις λίγα 24ωρα πριν, έγινε μια απόπειρα να προωθηθεί το μήνυμα συστράτευσης, με την επικοινωνιακή ενεργοποίηση και του έτερου αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Σταύρου Δήμα, ο οποίος προχώρησε σε δημόσια δήλωση –αν και με ηπιότερο αντιπολιτευτικό περιεχόμενο από το σύνηθες που ακολουθεί η ΝΔ.

Η τακτική –τουλάχιστον για την ώρα- περιλαμβάνει στάση αναμονής, προκειμένου, μεσοπρόθεσμα, να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο των νέων μέτρων αλλά και μακροπρόθεσμα να αποκωδικοποιηθούν οι προθέσεις του Γ. Παπανδρέου, ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, η αφετηρία των οποίων τοποθετείται μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, στα τέλη Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου