Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΣΑΜΑΡΑ, Ο Γ. ΛΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ

Αναταραχή στους κόλπους της ΝΔ αναμένεται να φέρει το νέο βιβλίο του επικοινωνιολόγου Γιάννη Λούλη με τίτλο ''Ο δρόμος προς την άβυσσο''...στο οποίο ο Κ.Καραμανλής χαρακτηρίζεται άτολμος και ο Αντώνης Σαμαράς λαϊκιστής. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, στα δώδεκα κεφάλαιά του, επιχειρείται μια αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τον 1981 έως σήμερα.

«Η χειρότερη κυβέρνηση υπήρξε εκείνη του 1981-1985, διότι δημιούργησε τις στρεβλώσεις που μας ακολουθούν ως σήμερα» λέει ο κ. Λούλης, ενώ τονίζει ότι οι κυβερνήσεις μετά το 1985 ήταν μέτριες. «Σημίτης και Καραμανλής» συνεχίζει «ήσαν αξιόλογοι πολιτικοί, έντιμοι, με καλές προθέσεις, όμως άτολμοι, με αποτέλεσμα να εξελιχθούν σε χαμένες ευκαιρίες για τη χώρα».

Για την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ασκεί δριμύτατη κριτική τονίζοντας ότι δεν συγκρούστηκε με τις πελατειακές λογικές στο κράτος και την παράταξή του.

«Αρκετοί από τους ανθρώπους που εμπιστεύθηκε ο Καραμανλής διέψευσαν τις προσδοκίες του και σε επίπεδο ήθους, αλλά και σε επίπεδο ικανοτήτων» λέει χαρακτηριστικά και αναφέρει ότι κάποια από τα στελέχη της ΝΔ είχαν «στερητικά σύνδρομα εξουσίας».

Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί «την πιο λαϊκίστικη αντιπολίτευση στον χώρο της ευρωζώνης».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου