Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Η ψηφοφορία για την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα εξελίχτηκε κατ’ ευχήν για την κυβέρνηση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήγαν όμως στην κάλπη με βαριά καρδιά.

Ο Γιάννης Βούρος, ο ένας από τους δύο που είχαν απειλήσει με παραίτηση χρειάστηκε ειδικό ψυχολογικό μασάζ από τον πρόεδρο της βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο για να «δώσει μια τελευταία ευκαιρία στην κυβέρνηση». Στην βουλή εμφανίστηκε από νωρίς, κατά τις 17.00 το απόγευμα ήταν ήδη στο καφενείο και εξηγούσε τη στάση του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό προκάλεσε ο Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος εμφανίστηκε στη βουλή φουριόζος λέγοντας ότι θα υπερψηφίσει μόνο υπό όρους και θα ζητήσει να φορολογηθούν και τα βιομηχανικά ακίνητα. «Να πληρώσουν και οι βιομήχανοι», έλεγε στους διαδρόμους. Να πάρει το λόγο όμως δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία. Ο κ. Μαγκούφης σηκώθηκε και είπε ναι…

Στη βουλή βρέθηκε και ο Νίκος Αθανασάκης, σε μια τελευταία προσπάθεια να «μαρκάρει» όσους ακόμα ταλαντεύονταν. Τίποτε ανεπάντεχο δεν έγινε ωστόσο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν και έσπευδαν να φύγουν από την αίθουσα. Εκείνοι της ΝΔ πάλι πήγαιναν στο καπνιστήριο να ακούσουν τα αποτελέσματα. Κάποιοι δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγωνία τους μήπως γίνει καμία στραβή, πέσει η κυβέρνηση και κληθούν να σώσουν τη χώρα. Τόσο στενή παρακολούθηση δεν είχαν όμως ποτέ άλλοτε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και δυσφορίες που εκδηλώθηκαν για άσχετους λόγους και τοπικιστικούς ανταγωνισμούς εντόπισαν και κατάφεραν να εκτονώσουν οι κέρβεροι της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Κάποιοι πάντως βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πλάκα στο γραμματέα της ΚΟ Β. Έξαρχο, διαμηνύοντας του ότι το σκέφτονται αν θα ψηφίσουν. Η αντίδραση του τους έδωσε να καταλάβουν πως ούτε για αστείο δεν ήθελε να ακούει κάτι τέτοιο.

Σε κάποιους πάντως φαινόταν ότι το ναι ήταν μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Ας πούμε ο Ευτύχης Δαμιανάκης, που παρακολούθησε όλη την ψηφοφορία στο καπνιστήριο της βουλής (ως βουλευτής Χανίων ψήφιζε ούτως ή άλλως τελευταίος) και κάπνιζε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Ε, αυτός έχει και έναν ιδιαίτερο λόγο να πονάει παραπάνω με το έκτακτο τέλος. 72 ακίνητα, όσο νάναι, είναι λογαριασμός…
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου