Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ


Βαρύ πρόστιμο, ύψους 80.000 ευρώ επιβλήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου στην εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ, που προβλήθηκε στις 31/5/2011, για διασφάλιση προστασίας θεσμών και προστασίας προσωπικότητας αναφερομένων προσώπων, έπειτα από καταγγελίες πολιτών.

Η συγκεκριμένη εκπομπή προέβαλε στα πρόσωπα των απριλιανών δικτατόρων μονταρισμένα τα πρόσωπα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, με υπόκρουση στρατιωτικών εμβατηρίων.

«Άλλο ελευθερία λόγου και άλλο ασυδοσία και εκτροπή», δήλωσε ερωτώμενος ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γιάννης Λασκαρίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της ολομέλειας. Μειοψήφησαν τα μέλη Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότεινε πρόστιμο 15.000 ευρώ και Ιωάννης Παπακώστας και Γεώργιος Στεφανάκης, που πρότειναν να επιβληθεί σύσταση.

Στο αρχείο, αντίθετα, μπήκε η ίδια εκπομπή με ημερομηνία προβολής 17/5/11, που διακωμωδούσε τον τέως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Μειοψήφησαν οι Εύη Δεμίρη, Κωνσταντίνος Αποστολάς και Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Extra Channel και την εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο» της 21ης/4/11, για παραβίαση ποιότητας και αντικειμενικότητας, έπειτα από καταγγελία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλους της ΕΟΕ, Ισίδωρου Κούβελου. Κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ και τον ισχυρισμό του κ. Κούβελου, η εκπομπή μετέδωσε αναληθή στοιχεία σχετικά με συγκεκριμένη πληρωμή του τελευταίου από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Επίσης, πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε ομόφωνα στον ραδιοφωνικό σταθμό Nova Sports Fm του νομού Αττικής για παράνομη διαφήμιση διαδικτυακού καζίνου, καθώς και πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ραδιοφωνικό σταθμό Sfera fm του νομού Μαγνησίας για παράνομη δικτύωση με τον Sfera 102,2 του νομού Αττικής.

Σύσταση επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR νομού Δράμας για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ, η Εύη Δεμίρη και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης που πρότειναν πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Τέλος, διαπιστώθηκε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Κιβωτός» του νομού Χίου δικαιούται να εκπέμπει από τη συχνότητα 104,7 μεγακύκλους, ο «Εναλλάξ fm» του νομού Ηλείας από τους 101,6 μεγακύκλους και ο ραδιοφωνικός σταθμός «River» του νομού Λαρίσης από τους 106,6 μεγακύκλους. Το «Δραμινό Κανάλι» του νομού Δράμας διαγράφηκε από τον πίνακα νομίμων λειτουργούντων σταθμών, καθώς δεν εκπέμπει.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου