Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΚΟΣΜΟ ΖΕΙ Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Δύσκολες ώρες περνάει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος βάλλεται από παντού. Τι Έλληνες, τι Τούρκοι, τι Ελβετοί δημοσιογράφοι προσπαθούν συνεχώς να διαστρεβλώσουν τις δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό.

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος είναι αναγκασμένος να βγάζει αυστηρές ανακοίνωσεις μετά από κάθε «σαμποτάζ» που δέχεται- γεγονός το οποίο τον κουράζει ψυχολογικά για αυτό και πέφτει σε αντιφάσεις. Έτσι διέψευσε σήμερα την μονιμότητα του τέλους ακινήτων - όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα ότι το τέλος θα είναι μόνιμο- αλλά και τα περι 70.000 απολύσεων στο Δημόσιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο για... επικρίσεις που δέχθηκε για τα όσα είπε σε συνέντευξή του σε ελβετικές εφημερίδες σχετικά με τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Όσοι λένε ότι ζήτησα να φύγουν 70.000 υπάλληλοι από το δημόσιο, τα λένε αυτά γιατί υπάρχει σύγχυση και αμάθεια, παρατήρησε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84, και επέκρινε ορισμένα μέσα για συστηματική διαστρέβλωση των δηλώσεών του».

Όπως ανέφερε, στη συνέντευξή του ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει τα περί κατάργησης 100.000 θέσεων εργασίας και «εγώ», τόνισε, «απάντησα όχι τόσο πολύ, το πιθανότερο ίσως 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις», κάτι που, όπως επεσήμανε, έχει αναφέρει και ο ΟΟΣΑ (το 10% των 700.000 δημόσιων υπαλλήλων). Ήδη, σημείωσε, 40-50 χιλιάδες βγαίνουν στη σύνταξη, οπότε «προς τι όλες αυτές οι αντιδράσεις και η διαστρέβλωση των λεγομένων μου».

Ο κ. Πάγκαλος επιτέθηκε σε όσους «με εγκληματική ελαφρότητα αποδέχονται την προοπτική της χρεοκοπίας». Χρεοκοπία είναι χάος, υπογράμμισε, «και δεν καταλαβαίνω πως μερικοί θέλουν το χάος, εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν πως αν υπάρξει χάος θα έρθουν με το 5% που παίρνουν στις κάλπες» να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γιατί «υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα».

Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος μάλλον ζει σε παράλληλο κόσμο ξεχνόντας και τι έχει δηλώσει ο ίδιος καθώς με τόσες διαστρεβλώσεις... χάνεται η αλήθεια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάγκαλος διεψευσε και την «μονιμοποίηση» του τέλους ακινήτων, παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη σχετική τροπολογία από τον υπουργό Οικονομικών.

«Δεν υπάρχει θέμα μονιμότητας του τέλους ακινήτων» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει σκεφθεί κάτι τέτοιο κανείς ούτε στο οικονομικό επιτελείο ούτε στην κυβέρνηση.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η φορολογία έχει αγγίξει τα όριά της και θα πρέπει να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους.
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε συστράτευση πολιτικών δυνάμεων, τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά κατά των εκλογών αυτή τη χρονική στιγμή.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες, όταν - οι δημοσιογράφοι έγραψαν- ότι ο κ. Πάγκαλος αποκάλεσε τους Έλληνες τεμπέληδες, στην Χουριέτ, εξυμνόντας του Τούρκους πολίτες, αναγκάστηκε να βγάλει και πάλι ανακοίνωση για διαστρέβλωση των λεγομένων του έχοντας εκνευριστεί αφάνταστα για τις παραποιήσεις στην συνεντευξή του.

Τόσο μεγάλος είναι ο «πόλεμος» που δέχεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που... μάλλον έχει φτάσει σε σημείο να διαστρεβλώνει τον ίδιο του τον εαυτό.

Και επειδή πίσω από όλα, στο βάθος βρίσκεται ο... ΣΥΡΙΖΑ, ας μην ξεχνιόμαστε. Δεν παρέλειψε λοιπόν ο κ. Πάγκαλος να εξαπολύσει, σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Κλείνουν 11 ξενοδοχεία στην Αθήνα, γιατί οι εκλεκτοί του κ. Τσίπρα τα κατέστρεψαν» δήλωσε.

Ελπίζουμε να μην ανακοινώσει αύριο ότι και η δήλωση για το ΣΥΡΙΖΑ ήταν έμπνευση των δημοσιογράφων...

Α.Γ.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου