Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε αγρότης από το Βραχάτι ο οποίος αρνήθηκε να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ο Δημήτρης Λαφαζάνης, αγρότης στο επάγγελμα και κάτοικος Βραχατίου Κορινθίας δικαζόταν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κορίνθου αλλά η δίκη του αναβλήθηκε λόγω πληθώρας υποθέσεων.

Το «αμάρτημα» του αγρότη ήταν ότι δεν ψήφισε στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, εκλογές στις οποίες δεν ψήφισαν συνολικά 4.734.959 Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το «λάθος» του κυρίου Λαφαζάνη ήταν ότι προσήλθε στο 45ο εκλογικό τμήμα του τότε Δήμου Βόχας, έδωσε κανονικά την ταυτότητα του, μπήκε πίσω από το παραβάν και βγαίνοντας, «χωρίς αποχρώντα λόγο», σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αρνήθηκε τελικά να ψηφίσει.

Η κίνηση αυτή του αγρότη, προκάλεσε την αντίδραση του δικαστικού αντιπροσώπου ο οποίος του ζήτησε εκείνη τη στιγμή να υπογράψει για το συμβάν, χωρίς να τον ενημερώσει ότι θα υποστεί ποινική δίωξη. Τα περί δίωξης τα έμαθε πρόσφατα όταν του ήρθε η δικάσιμος.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο κ. Λαφαζάνης υποστηρίζει τη θέση του λέγοντας «Κανονικά θα ήθελα να ψηφίσω λευκό, και όχι να απέχω. Δυστυχώς το υπάρχον πολιτικό σύστημα δεν σέβεται τη λευκή ψήφο, αφού η αξία της είναι ίση με το άκυρο. Έτσι αποφάσισα να διαμαρτυρηθώ έμπρακτα». Παράλληλα, όπως εξηγεί, δεν έριξε άκυρο για να μην ταυτιστέι με κάποιον που δεν έριξε έγκυρο ψηφοδέλτιο.



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος/lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου