Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΤΑΣΣΙΟΣ

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 15.30 και θα ταφεί στο Νεκροταφείο Γλυκών Νερών.


Ο Παύλος Τάσσιος, σκηνοθέτης των ταινιών «Παραγγελιά», «Νοκ Αουτ», «Βαρύ Πεπόνι» και «Στίγμα», έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 69 του χρόνια, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο. Ο Π. Τάσσιος, από τις πιο ακραίες φυσιογνωμίες του ελληνικού σινεμά στις δεκαετίες του '70 και του '80, εμπνεύστηκε από το αθηναϊκό περιθώριο και κατέγραψε πρώτος τη ζωή στα Εξάρχεια, την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Η τραγική σύμπτωση είναι ότι έφυγε από τη ζωή μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Νίκου Κοεμτζή, που υπήρξε ήρωας του εκλιπόντος στην ταινία «Παραγγελιά» και τον οποίο ερμήνευσε εξαιρετικά ο Αντώνης Αντωνίου.

Ο Παύλος Τάσσιος πρωτοεμφανίστηκε στον ελληνικό κινηματογράφο τη δεκαετία του '60 ως βοηθός σκηνοθέτη και διευθυντής παραγωγής. Γύρισε 14 ταινίες και 12 τηλεοπτικές σειρές. Επίσης, έγραψε τους στίχους για το τραγούδι «Αν είσαι μάγκας», σε μουσική Γιώργου Χατζηνάσιου και πρώτη εκτέλεση Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Η ψεύτρα» γνωρίστηκε με την ηθοποιό Κατερίνα Γώγου, με την οποία λίγο καιρό μετά παντρεύτηκε. Έxει μια κόρη, τη Μυρτώ.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου