Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ "ΠΡΑΣΙΝΟΥ" ΣΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ασκεί ο “πράσινος” βουλευτής Ν. Σαλαγιάννης σε συνέντευξή του στον Βήμα FM, μιλώντας για “θεμελιώδες λάθος” Παπανδρέου “να μην σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας”.

“Θεωρώ θεμελιώδες λάθος του πρωθυπουργού της χώρας που όταν κατάλαβε πού βρισκόμαστε δεν κήρυξε πανστρατιά, δεν είπε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, δεν έκανε συγκεκριμένο σχέδιο ριζικών αλλαγών τότε, δεν κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μπουν στο παιχνίδι και δεν έκανε και μια κυβέρνηση, εμπόλεμη κυβέρνηση, που να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Αυτό είναι θεμελιώδες λάθος” τόνισε.

Κάλεσε παράλληλα τον πρωθυπουργό να το πράξει έστω και τώρα. “Αργήσαμε αλλά να το κάνουμε”, ανέφερε ο κ. Σαλαγιάννης.

Δήλωσε επίσης ότι στήριξε και θα στηρίξει τα μέτρα γιατί δεν θέλει να έχει την ευθύνη πτώσης της κυβέρνησης, ωστόσο άσκησε σκληρή κριτική σε υπουργούς και στον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο για όσα – κυρίως – δεν έκαναν.

Τόνισε ότι από το πρώτο μνημόνιο έπρεπε να έχουμε οργανώσει δημόσια διοίκηση. “Δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση. Κανείς υπουργός δεν φταίει γι' αυτό;” αναρωτήθηκε.

Ως προς τον Θ. Πάγκαλο, ο κ. Σαλαγιάννης τον επέκρινε για τις καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις. “Λέμε τώρα ότι πρέπει να πάμε σε αποκρατικοποιήσεις συσσωρευμένα. Δεν υπήρχε γι' αυτό αρμόδιος αντιπροέδρος;” ρωτάει ξανά.



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου