Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ "ΦΙΛΑΘΛΟΙ" ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ...


Το δάχτυλό του έχασε από κροτίδα ένας Κροάτης οπαδός, σύμφωνα με όσα διαρρέει η κροατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι περίπου 100 Έλληνες κουκουλοφόροι, κρατώντας ακόμα και μολότοφ, μπήκαν κανονικά με εισιτήριο στο γήπεδο χωρίς να τους ψάξει κανείς και αφού διέσχισαν τη μισή εξέδρα επιτέθηκαν στους φιλοξενούμενους, με την αστυνομία να ρίχνει τις ευθύνες στην... προκλητική συμπεριφορά των Κροατών!
Όλα ξεκίνησαν πριν το παιχνίδι, όταν 30 Κροάτες, που έφεραν ναζιστικά και ακροδεξιά διακριτικά, έσπασαν μία βιτρίνα στο Πασαλιμάνι. Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε στο γήπεδο και η Ελλάδα κινδυνεύει με βαριά "καμπάνα" από την UEFA, ιδιαίτερα αν η πληροφορία για τον βαριά τραυματία Κροάτη επαληθευτεί.

Περίπου μία ώρα μετά το ματς, πούλμαν με Κροάτες σταμάτησε στην Ομόνοια και επιτέθηκε σε Έλληνες που πανηγύριζαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας, ευτυχώς όχι σοβαρά, ενώ το επεισόδιο έληξε με τη γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας.

Στους φιλοξενούμενους οπαδούς έριξε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης η αστυνομίας, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος: "Δεν έχω εικόνα για το τι έγινε ακριβώς. Μίλησα με τον Ταξίαρχο της αστυνομίας και μου είπε πως ευθύνες υπήρξαν και από τις δύο πλευρές, κυρίως από την προκλητική συμπεριφορά των οπαδών της Κροατίας. Θα τα δούμε όλα για να μην υπάρξουν τέτοια θέματα στο μέλλον".

Σχηματίζεται δικογραφία

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσαν τα επεισόδια στο "Καραϊσκάκη". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Εισαγγελία Πειραιά σχηματίζει δικογραφία σε βάρος τριών υπαλλήλων σεκιούριτι, οι οποίοι δεν έψαξαν τους κουκουλοφόρους κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Ο Βασάρας

Μετά το τέλος του αγώνα, περίπου 10 οπαδοί πλησίασαν τον Κύρο Βασάρα στις εξέδρες. "Δεν αντέχεις αν δεν σφάξεις τον Ολυμπιακό κάποια αγωνιστική, έτσι δεν είναι", είπε ένας από αυτούς, πριν εκτοξεύσουν γιαούρτια προς το μέρος του. Στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι και ενώ δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον... μαινόμενο Βασάρα!

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου