Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

"ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αρκετά «πηγαδάκια» σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί στους διαδρόμους και το εντευκτήριο της Βουλής αμέσως μετά το τέλος του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου.

Το πιο ενδιαφέρον σχηματίστηκε στο εντευκτήριο, όπου βρέθηκαν ο πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος μαζί με περίπου 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, οι βουλευτές Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Διαμαντίδης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Ηλίας Καρανίκας, Βασιλική Τσόνογλου, Έλενα Παναρίτη, Μαρία Θεοχάρη, Δημήτρης Λιντζέρης και Μιχάλης Τζελέπης.

«Είμαι ανοιχτός στις προτάσεις σας. Συζητήστε το και μεταξύ σας, κάντε προτάσεις και θα τις συζητήσουμε. Ό,τι εσείς αποφασίσετε θα γίνει» ακούστηκε να λέει στους βουλευτές ο κ. Πετσάλνικος.

Η κυρίαρχη πρόταση ήταν περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης από τις συμμετοχές των βουλευτών στις επιτροπές. Πολλοί τάσσονταν υπέρ της πρότασης, αλλά υπήρχαν και αρκετοί άλλοι που εξέφραζαν αμφιβολίες.

Ωστόσο, υπήρχε σε όλους διάχυτος ένας έντονος προβληματισμός αν θα συμβάλει θετικά οποιαδήποτε πρόταση μείωσης των προνομίων των βουλευτών, καθώς, όπως τονίστηκε από ορισμένους, υπάρχει έντονο αρνητικό κλίμα κατά του πολιτικού συστήματος.



Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου