Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ...

Δύσκολη ήταν η χθεσινή ημέρα για το ΠΑΣΟΚ. Περισσότεροι από 50 βουλευτές (από όλες τις διαφορετικές τάσεις του ΠΑΣΟΚ) πήραν την πρωτοβουλία να στείλουν επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου και στον Γ.Παπανδρέου προειδοποιώντας ότι εάν δεν βρεθεί λύση μέχρι το πρωί θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους!


Ήταν μάλιστα τέτοια η αγωνία των βουλευτών να προλάβουν τις καταιγιστικές εξελίξεις, ώστε μετά τις νυχτερινές συναντήσεις, κατέληξαν σε μία χειρόγραφη επιστολή.

Μεταξύ των υπογραφόντων διακρίνονται και τρανταχτά ονόματα της πράσινης παράταξης που επέλεξαν να ασκήσουν πιέσεις για την άμεση λύση.

Δύο υφυπουργοί και οκτώ βουλευτές απαρτίζουν τη 10άδα που αποτέλεσε τον «πυρήνα» της πρωτοβουλίας.


Πρόκειται για τους υφυπουργούς Μάρκο Μπόλαρη και Μιχάλη Τιμοσίδη και τους βουλευτές Δριβελέγκα, Κεγκέρογλου, Παντούλα, Βαρβαρήγο, Ζωίδη, Ντόλιο, Τσώνη και Παπαδόπουλο.


Οι βουλευτές φαίνεται πως έχουν ενημερώσει και το Μέγαρο Μαξίμου για την πρωτοβουλία τους, υπογραμμίζοντάς τους ότι έχουν κι εκείνοι, ως κυβερνητικοί, ευθύνη για την «επόμενη μέρα», αν δεν μπει ένα τέλος, άμεσα, στο «θρίλερ».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις προσωπικές και προφορικές επαφές έλεγαν ότι εάν είναι πολιτικό το πρόσωπο πρέπει να είναι ο Βενιζέλος, εάν είναι τεχνοκράτης ο Παπαδήμος!

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Συναισθανόμενοι το μέγεθος της ευθύνης μας έναντι της πατρίδας και του ελληνικού λαού δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη αξίωσή μας να υπάρξει εντός της σήμερον ομόφωνη απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος, επιλέγοντας ισχυρή προσωπικότητα για τη θέση του Πρωθυπουργού.

Εάν αυτό δε συμβεί εντός της σήμερον, αύριο το πρωί, 10.11.2011, υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας. Είναι θέμα προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας.

Οι υπογράφοντες βουλευτές»

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου