Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ;

- Κύμα αμφισβήτησης κατά Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ
- Στο 11,9% το σοσιαλιστικό κόμμα σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
- Επικρατέστεροι διάδοχοι Βενιζέλος και Λοβέρδος


Έντονη αμφισβήτηση δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα και των εκλογών που πλησιάζουν, καθώς το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού έχει φθαρεί τόσο από την πολιτική που επέβαλε το πρόγραμμα δανεισμού και η τρόικα, όσο και από τις επιλογές του – κυρίως αυτή του δημοψηφίσματος – που αναστάτωσε πολίτες και αγορές και έβαλε για πρώτη φορά στο τραπέζι ανοιχτά θέμα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για την Real News, το 58,3% ζητεί την αποχώρηση Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος, με επικρατέστερους διαδόχους τον Ευ. Βενιζέλο και τον Αν. Λοβέρδο.

Στη δημοσκόπηση αυτή το ΠΑΣΟΚ κονταροχτυπιέται με το ΚΚΕ καθώς πέφτει στο 11,9%. Η ΝΔ βρίσκεται στο 21,8%, το ΚΚΕ στο 9,5%, ο ΛΑΟΣ στο 6,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7,6% η Δημοκρατική Αριστερά στο 6,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,8%, οι Οικολόγοι στο 2,8% και το Άρμα Πολιτών στο 1,3%.

Οι πρωτοβουλίες των πράσινων βουλευτών δίνουν και παίρνουν, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, η επιλογή Πετσάλνικου προκάλεσε έντονες τριβές. Για την ακρίβεια ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στον τότε πρωθυπουργό σύμφωνα με το ρεπορτάζ: "Θα φύγεις νύχτα. Τα διέλυσες όλα. Εγώ δεν μπαίνω σε κυβέρνηση υπό τον Πετσάλνικο".


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου