Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση φαίνεται πως κατέληξε τελικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτευσης. «Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «στη νέα κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη».


Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες στη νέα κυβέρνηση είναι πιθανό να συμμετάσχουν οι Σταύρος Δήμας, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο οικονομολόγος Γιάννης Μουρμούρας, σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.


Νωρίτερα, με παρέμβασή του στο τηλεοπτικό κανάλι ANT1, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν αποτελεί θέσφατο» η τοποθέτηση στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «το σημαντικό είναι να τελειώνουμε γρήγορα για να διευκολυνθεί η υπόθεση».

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση, αλλά για μεταβατική κυβέρνηση που θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τη διεξαγωγή εκλογών».

Από τη πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, τόνισε ότι «εμείς θα την στηρίξουμε την κυβέρνηση σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Δεν παίζουμε».

«Σε κάθε εθνική προσπάθεια είναι σωστό να μετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Αυτό προϋποθέτει ότι συμφωνούν απόλυτα στο σκοπό και είναι χρήσιμοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.


Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε αρχικά αρνηθεί τη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη νέα κυβέρνηση, γεγονός που αποτελούσε μία εκ των βασικών διαφωνιών με την κυβέρνηση.





newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου