Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επίθεση Πωλυζωγόπουλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Ευθύνες στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στην κυβέρνησή του για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας επιρρίπτει ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και σημερινός πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Σε επιστολή του, με την ιδιότητά του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, ο κ. Πολυζωγόπουλος υποστηρίζει ότι με την πολιτική που εφάρμοσε ο κ.Παπανδρέου συνέβαλε ώστε να ξεχαστούν, όπως αναφέρει, οι ευθύνες της ΝΔ, την περίοδο 2004-2009, "για την κατάντια της χώρας".
Ο κ. Πολυζωγόπουλος υποστηρίζει ότι αυτή η εξέλιξη μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά "χρειαζόταν πολιτικός σχεδιασμός, στιβαρή ηγεσία, συλλογική κοινωνική και πολιτική ευθύνη και κυρίως πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες".
Χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα "αρνητικό έως και επικίνδυνο για τη χώρα" και προσθέτει ότι αυτό "δεν στερείται πατρότητας", καθώς και ότι "φθάνει η ώρα ενός συνολικού απολογισμού και καταλογισμού ευθυνών σε αυτούς που τις έχουν. Και κυρίως στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ".
Εκφράζει επίσης τη διαφωνία του με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, μέσω της οποίας "απενοχοποιείται η ακροδεξιά", κάτι που θεωρεί πολιτικό ατόπημα που βαρύνει τον κ. Παπανδρέου.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου