Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Παναγιωτακόπουλος : κυβέρνηση - οπερέτα Παπαδήμου ...

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και του τέως πρωθυπουργού, Γιώργο Παπανδρέου, εξαπέλυσε με ανακοινωσή της η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ. Με τίτλο «από το ΛΑΟΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία καταλήξαμε στο ΛΑ.Ο.Σ – ΠΑ.ΣΟ.Κ συγκυβέρνηση» με αφορμή ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιωτακόπουλος, στην ανακοινωσή του επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση εκτελεί εντολές της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για αδιαφορία στα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα.

Όπως αναφέρεται:


«Χωρίς καμία αλλαγή συνεχίζεται η προσπάθεια φτωχοποίησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση – οπερέτα του κ. Παπαδήμου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το οικονομικό σχέδιο της παρούσας Κυβέρνησης, κατ’ εντολή των δανειστών και της Γερμανικής Κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λιγότερες απώλειες για τις μεγάλες τράπεζες, επιστροφή του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων στη δεκαετία του ’60 και πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Η Ελλάδα και το μέλλον της υποθηκεύεται και οι εργαζόμενοι προσφέρονται ανθρωποθυσία στις απαιτήσεις των ολοένα και πιο απαιτητικών δανειστών, που σκυλεύουν το πτώμα μιας χώρας και ενός περήφανου λαού.

Ανεργία, απολύσεις, ετσιθελική απώλεια εργασιακών κεκτημένων, εργασιακός μεσαίωνας, συντάξεις κουτσουρεμένες, μισθοί πείνας και επιπλέον χαράτσια, εισφορές και ληστρικές αποφάσεις ακολουθούν το κλίμα ευφορίας που καλλιέργησαν οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων της χώρας, που έχουν πλέον το δικό τους άνθρωπο επικεφαλής μιας περίεργης και χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση κυβέρνησης.

Η συμμετοχή για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση της ακροδεξιάς σε αυτή αποτελεί μια ακόμη προσβολή για τα δημοκρατικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών και είναι αναμφισβήτητα κατάφορη παραβίαση της εντολής του λαού, όπως εκφράστηκε στις τελευταίες εκλογές.

Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις αδύναμο να παρέμβει. Η ηγετική ομάδα που με ευθύνη της οδήγησε τα πράγματα σε συνταγματική εκτροπή, όχι μόνο σιωπά υλοποιώντας υποταγμένη τις απαιτήσεις των ξένων δυναστών μας, αλλά καταπατά και κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας του κινήματος, λες και είναι χωράφι της!

Είναι απίστευτο αλλά ότι συμβαίνει στη χώρα και ότι συμβαίνει στο κίνημα δεν έχει συζητηθεί πουθενά. Τα κεντρικά του όργανα παραμένουν στον πάγο, οι οργανώσεις του διαλύονται, τα μέλη και τα στελέχη του απομακρύνονται απογοητευμένα και οργισμένα για τη συνεχιζόμενη προδοσία των οραμάτων τους.

Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια, ο πρόεδρος του αδυνατεί να κατανοήσει την εξέλιξη των πραγμάτων. Αντί να απευθυνθεί στο ίδιο του το κόμμα προτιμά συζητήσεις με στελέχη, δίνοντας την εικόνα μιας «διαπραγμάτευσης» για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ πέρα και έξω από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Αγνοώντας το μέγεθος του προβλήματος, χωρίς ο ίδιος να έχει αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του, δίνει το δικαίωμα στους ανυπομονούντες υποψήφιους αρχηγούς να ξεδιπλώσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Την ίδια όμως στιγμή αρνείται πεισματικά να απευθυνθεί στα επίσημα όργανα του κινήματος».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου