Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Εισαγγελική έρευνα για το “καπέλο” στην κατασκευή ιστοσελίδων του δημοσίου

Η κατασκευή της σελίδας του ΙΚΑ κόστισε 2,2 εκατ. ευρώ.
Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ, Ν.Νικολόπουλου, ο οποίος σε ερωτήσεις του στην Βουλή για τα ποσά που δαπανά το Δημόσιο για την δημιουργία ιστοσελίδων κάνει λόγο για "σπατάλη" και για "ποσά-πρόκληση".

Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αυτή, με σκοπό να εντοπιστεί αν προκύπτει διάπραξη αδικήματος σε βάρος του Δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων βαραίνει κατά το 80% την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά το υπόλοιπο 20% εθνικούς πόρους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ιστοσελίδα του ΙΚΑ φέρεται να κόστισε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις ιστοσελίδες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης φαίνεται να δαπανήθηκαν 1,4 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα για την σελίδα του υπουργείου εξωτερικών, το ποσό ήταν 1,29 εκατ. ευρώ ενώ για αυτήν της Βουλής 1,120.000 εκατ. ευρώ, όταν αντίστοιχες κατασκευές κοστολογούνται γύρω στις 10 χιλιάδες ευρώ.

Σε ανακοίνωση του το ΙΚΑ αναφέρει ότι: “Ο Διαδικτυακός τόπος του ΙΚΑ, ο οποίος δεν συνιστά απλώς ιστοσελίδα αλλά ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών με τους πολίτες , λειτουργεί από το 2002. Το συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 1,95 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ.

Ο βουλευτής θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στον Εισαγγελέα.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου