Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ο Γεωργιάδης ... δεν φεύγει από το υπουργείο...

Συνέχεια στον απίστευτο καβγά που έχει στηθεί στον Πειραιά δίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τη Ναυτιλία, βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. ΄Αδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το κτίριο στην Ακτή Βασιλειάδη και να μετακομίσει σε κτίριο της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο κέντρο του Πειραιά, όπως αποφάσισαν εν απουσία του οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής και Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

Ο κ. Γεωργιάδης αποδίδει την άρνησή του να μετακομίσει στο κόστος που θα απαιτηθεί για τη μετακόμιση, υπενθυμίζοντας στους δύο υπουργούς του ΠAΣΟΚ ότι στο Λονδίνο συναντήθηκε με Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι προέβαλαν ένα και μόνον αίτημα: Την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας: «Οσο δεν δημιουργείται αυτόνομο υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας δεν πρόκειται να υψώνουν ελληνική σημαία στα πλοία τους, μου είπαν οι εφοπλιστές», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο «Βήμα».

Αναφερόμενος στην απόφαση των δύο υπουργών να τον μετακομίσουν ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο είπε: «Το κτίριο της οδού Γρ. Λαμπράκη, που μου λένε να μετακομίσω, ανήκει στο ΝΑΤ. Το κράτος έως τώρα είχε αρνηθεί, από το 1997, να ανανεώσει τη σύμβαση μισθώσεως διότι χρήζει πολυδάπανων επιδιορθώσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσθηκε η μεταφορά των υπηρεσιών Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη. Και αυτό έγινε για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε ανθρώπινες συνθήκες. Για τη μετακόμιση από το κτίριο της οδού Γρ. Λαμπράκη στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη χρειάσθηκαν να δαπανηθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ποιος θα πληρώσει πάλι σε καιρό κρίσεως;»

Ίσως, την ώρα που η χώρα καίγεται, να είναι ο πρώτος καβγάς ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης (τριμερούς συνεργασίας) αν και οι ηγεσίες των κομμάτων που την στηρίζουν αποφεύγουν να πάρουν θέση σ΄ ένα ασήμαντο γεγονός που άναψε όμως τα αίματα στον Πειραιά και επεκτάθηκε και ανάμεσα στους υπαλλήλους δύο υπουργείων.


Οι κκ. Χρυσοχοϊδης και Παπουτσής συμφώνησαν τη Δευτέρα στη μετακόμιση όλων των υπηρεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης που σχετίζονται με τη Ναυτιλία σε δυο παλιά κτίρια του πρώην ΥΕΝ στο κέντρο του Πειραιά. Ενημέρωσαν μάλιστα και τον Κ. Γεωργιάδη, στο Λονδίνο, ο οποίος έκανε λόγο για «υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας». Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης είχε έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Παπουτσή για το θέμα της στέγασης των γραφείων των υπηρεσιών Ναυτιλίας και αρνείτο να μετακομίσει σε άλλο κτίριο.


Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου