Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΝΑΥΑΓΗΣΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

Μετά το πλήθος αντιδράσεων που δημιουργήθηκαν από πολλά στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, ακυρώθηκε τελικά η υποψηφιότητα Πετσάλνικου για πρωθυπουργό της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

Αν και ο Γιώργος Παπανδρέου, στο διάγγελμα του λίγο πριν το προγραμματισμένο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, είχε «φωτογραφίσει» τον πρόεδρο της Βουλής, ως το νέο πρωθυπουργό, οι αντιρρήσεις είχαν αρχίσει πολυ νωρίτερα.


Από τη πλευρά του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι ζήτησαν στη θέση του πρωθυπουργού να τοποθετηθεί πρόσωπο με υψηλό κύρος.


Ο υπουργός ΜεταφορώνΓιάννης Ραγκούσης τόνισε στο Βήμα 99,5 ότι «η χώρα έχει ανάγκη έναν πρωθυπουργό υψηλών προδιαγραφών κι όχι τον κοινό χαμηλό μέσο όρο των κομμάτων».


Στο ίδιο μήκος κύματος και η υπουργός Παιδείας, η οποία επεσήμανε ότι «η αγωνία των πολιτών δεν πρέπει να μετατραπεί σε απελπισία», τη στιγμή που «οι εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις επιβάλλουν άμεση λύση, με σεβασμό στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».


Παράλληλα, ενστάσεις υπήρξαν και από «γαλάζια» στελέχη. Κάποιοι (και όχι λίγοι) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασαν στην επιλογή αυτή και διατύπωσαν σε κάθε ευκαιρία τις αντιρρήσεις τους.


Μάλιστα θεώρησαν ότι «η ηγεσία του κόμματος η οποία είχε επιτυχώς κινηθεί να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία ο κ. Παπανδρέου δεν θα έπρεπε να επιτρέψει την τοποθέτηση στην θέση του Πρωθυπουργού ενός στην κυριολεξία δημιουργήματος του κ. Παπανδρέου!»


Το απόγευμα αρκετοί από αυτούς τους βουλευτές, στη Βουλή πλέον, εξέφρασαν με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή τους στην πρωθυπουργοποίηση του Φίλιππου Πετσάλνικου.


Οριστικό τέλος στην υποψηφιότητα έδωσε η αναβολή του πολιτικού συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και η επανεμφάνιση της λύσης Παπαδήμου για τη νέα κυβέρνηση.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου