Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ

Νεκρός ανασύρθηκε ο θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λειβαδάς μετά απο φωτιά στο διαμέρισμά του.

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε η σύζυγός του Σμαρούλα Γιούλη, σύμφωνα με το Mega.

Η φωτιά ξέσπασε στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην οδό Κολοκοτρώνη 19 στη Γλυφάδα Αττικής από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία.

Βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Λειβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Από παιδί ακόμα μαγεύτηκε από τον κόσμο του θεάτρου. Η πρώτη του δουλειά ως παραγωγός ανέβηκε στο θέατρο το 1958, ενώ είχε στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές.

Ίδρυσε το «Αμφιθέατρο» το 1975 και μετέτρεψε το Θέατρο Καλουτά σε αμφιθέατρο , για τις ανάγκες των έργων και εκεί παρουσίασε τον «Ερωτόκριτο», του Κορνάρου, την «Οδύσσεια» κ.α. Στη συνέχεια δε και για πρώτη φορά την εποχή εκείνη ως θεατρικός παραγωγός ανεβάζει στο Θέατρο του Ηρώδου του Αττικού τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με πρωτοφανή επιτυχία.

Ανέβασε δεκάδες πολυδάπανες παραγωγές και ήταν από τους πρώτους έφερε στην Ελλάδα μεγάλα μιούζικαλ, όπως «Hello Dolly», «Μάγκες και κούκλες», «Grease» κ.α. Ανέβασε στα θέατρά του έργα σχεδόν όλων των Ελλήνων συγγραφέων όπως: Γρηγόρη Ξενόπουλο, Σπύρο Μελά, Δημήτρη Ψαθά, Γιώργο Ρούσσο, Νίκο Τσιφόρο, Κώστα Πρετεντέρη, Ηλία Λυμπερόπουλο, Κώστα Νικολαϊδη, Αλέκο Σακελλάριο Νίκο Φώσκολο, Παύλο Μάτεσι, Ασημάκη Γιαλαμά, Μέντη Μποστ, Κώστα Μουρσελά, Γιάννη Ξανθούλη, Λάκη Λαζόπουλο, Γιώργο Σκούρτη, Δημήτρη Ευθυμιάδη, Γιώργο Λαζαρίδη κ.α. Έχει τιμηθεί ιδιαίτερα από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (Ε.Ε.Σ) για την πολύπλευρη πολυετή του προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο.

Ο κατάλογος των σπουδαίων πρωταγωνιστών και γενικά των ηθοποιών που συνεργάστηκαν μαζί του ήταν ατελείωτος: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μίμης Φωτόπουλος, Δέσπω Διαμαντίδου , Σαπφώ Νοταρά, Δημήτρης Ποταμίτης, Βασίλης Διαμαντόπουλο, Θανάσης Βέγγο, Ντίνος Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Σταυρίδη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κλπ.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου