Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Μπεγλίτης : Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιγχνίδι με δημοσιγράφους delivery boys ...

Σε καταγγελίες- που αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο αντιδράσεων- για συμφέροντα στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία πολέμησε προέβη ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.


«Έσπασα υποσυστήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέσα στο ΥΠΕΘΑ, υποσυστήματα από την εποχή Τσοχατζόπουλου μέχρι την εποχή Μεϊμαράκη» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Δεν έχουν λυθεί κορυφαία ζητήματα εξοπλιστικών προγραμμάτων από τα υποσυστήματα που λειτουργούν οριζόντια. Ήθελα να βάλω πόθεν έσχες για την στρατηγική ηγεσία από το 1996 μέχρι σήμερα και αυτό τους ταρακούνησε. Ανώτεροι αξιωματικοί έκαναν παιχνίδι με δημοσιογράφους "delivery boys". Ορισμένοι δημοσιογράφοι έγιναν διαμεσολαβητές συμφερόντων με περιοδικά ιλουστρασιόν. Προσπάθησα όλα αυτά να τα τσακίσω» υπογράμμισε.

Ο κ. Μπεγλίτης επέκρινε το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο, δηλώνοντας ότι περίμενε ένα σχήμα περισσότερο ευέλικτο και λιγότερο δυσκίνητο.

Διευκρίνισε πάντως ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση παρότι έχει συνειδησιακό πρόβλημα λόγω της συμμετοχής
στελεχών του ΛΑΟΣ σε αυτή.

Για τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ έκανε λόγο για «σουρεαλιστικό σχήμα που προκαλεί προβληματισμούς για το μέλλον, και θα προκαλέσει εσωτερικές αντιφάσεις και εκρήξεις».

«Μετά τη λυσσαλέα επίθεση της Ακροδεξιάς, βλέπουμε να σπεύδουν οι προστάτιδες δυνάμεις να σπεύσουν στο ΥΠΕΘΑ για να προστατέψουν τον πελατειακό τους χώρο» δήλωσε.

Όσον αφορά δημοσιεύματα γαλλικών ΜΜΕ περί πραξικοπήματος ο κ. Μπεγλίτης έκανε λόγο για γελοιότητες. «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι πιστές στη νομιμότητα. Η λυσσαλέα επίθεση είχε συγκεκριμένες στοχεύσεις επειδή πάγωσα τις διαπραγματεύσεις για τις γαλλικές φρεγάτες. Σε γαλλικά κυπατζίδικα γραφεία αυτές οι κατασκευές, λύσσαξαν τα ΜΜΕ της Γαλλίας, γιατί χαλούσε το προφίλ του Σαρκοζί» τόνισε.

Δεν πυροβολώ τον Γιώργο Παπανδρέου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή πρόσθεσε, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. «Το μείζον είναι η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εκλογών που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου