Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

"ΦΤΩΧΗ" ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΑΦΗΣΕ 2 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ 30 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η 80χρονη Χαρίκλεια Χριστοδούλου - Τράντου χάρισε "θείο δώρο" στο Γηροκομείο της περιοχής, που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα λειτουργικά του έξοδα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Γηροκομείου, Κώστας Τζανακούλης, είπε, πως η ηλικιωμένη γυναίκα, που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο, πραγματικά άφησε μία τεράστια κληρονομιά, που ευελπιστεί να τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο.

"Πρόκειται για θείο δώρο, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή", είπε χαρακτηριστικά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε παντρευτεί ποτέ, όπως και οι δύο αδελφοί της, γνωστοί εργολάβοι της περιοχής, που απεβίωσαν πριν από μερικά χρόνια, αφήνοντας όλη την περιουσία τους στην αδελφή τους. Κι εκείνη με τη σειρά της, αποφάσισε να την δωρίσει σε ανθρώπους, που πραγματικά είχαν ανάγκη.

Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει κάνει αποδοχή της κληρονομίας και όρισε επιτροπή, που θα διαπιστώσει την κατάσταση των ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων της 80χρονης.

"Πρέπει να σημειώσουμε, πως στο Γηροκομείο δεν θα περιέλθουν όλα τα χρήματα, καθώς όταν τελειώσουμε με τα διαδικαστικά, θα πρέπει να καταβάλουμε φόρο, αλλά και ό,τι άλλο απαιτείται από το κράτος. Βέβαια, το ποσό που θα ανακύψει αναμένεται να είναι τεράστιο", σημείωσε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η 80χρονη προτού πεθάνει, είχε φροντίσει να ενισχύσει οικονομικά και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην οποία εκκλησιαζόταν, κάνοντας μεγάλη δωρεά.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου