Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ- ΡΟΚΑΝΙΣΜΑ 3,5 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΠΕΜΥ ΖΟΥΝΗ

 
 
Την τελευταία στιγμή χάλασε το... πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, με επίτιμο προσκεκλημένο μια δραματική σχολή αλλά και πολλούς φίλους του ΠΑΣΟΚ. Στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης χτύπησε συναγερμός όταν αντιλήφθηκαν ότι 3,5 εκατ. ευρώ θα κατέληγαν στη σχολή υποκριτικής “Ιασμος” , της οποίας διευθύντρια ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιός Πέμη Ζούνη. Με ανοιχτό το στόμα έμειναν ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Αννα Δαλλαπόρτα όταν είδαν τι προέβλεπε η προκήρυξη διαγωνισμού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» . Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 20 Μαΐου 2011 από την τότε υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπανδρέου, και προέβλεπε τη συμμετοχή σχολών υποκριτικής μόνο από τρεις περιφέρειες με αντικείμενο τη «συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση υψηλής εξειδίκευσης στις δραματουργικές σπουδές υποκριτικής τέχνης» . Η νέα ηγεσία του υπουργείου προχώρησε...
στην ανάκληση του διαγωνισμού τον περασμένο Οκτώβριο, επικαλούμενη αλλαγή πολιτικής όμως τα γεγονότα που έπεισαν τον Γ. Κουτρουμάνη ότι τίποτα δεν ήταν τυχαίο σε αυτό τον διαγωνισμό ήταν πολλά. Η μεγαλύτερη σύμπτωση αφορά την Π. Ζούνη, η οποία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν διευθύντρια σχολής που «φωτογραφιζόταν» ξεκάθαρα στον διαγωνισμό, μια και διαθέτει παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται για άλλο ένα, στην Κομοτηνή. Κατά... διαβολική σύμπτωση, ο διαγωνισμός αφορούσε μόνο την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή.
Φάνηκε από την αρχή...
Μερικούς μήνες πριν από την προκήρυξη του διαγωνισμού, η βουλευτής Α' Αθηνών παρέδωσε τη σκυτάλη της διεύθυνσης στον ηθοποιό Ιεροκλή Μιχαηλίδη και οι δηλώσεις που έκανε κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής έδειχναν τι θα ακολουθούσε: «Ο λόγος που ασχολούμαι με την πολιτική, αφήνοντας πράγματα που αγαπάω, είναι για να σπρώξω τα πράγματα στη σωστή τους κατεύθυνση... Τώρα που η συγκυρία είναι δύσκολη, προσπαθούμε από το άνοιγμα του ΕΣΠΑ στον πολιτισμό να βοηθήσουμε άνεργους και φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν το αντικείμενό μας» . Στην ίδια συνέντευξη δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι αποχωρεί από τη διεύθυνση, αλλά δεν αποχωρεί από τη σχολή. Η θέση του Γ. Κουτρουμάνη παρέμεινε αμετάβλητη, καθώς θεωρήθηκε ότι το πρόγραμμα των 3,5 εκατ. ευρώ επιδοτούσε 1.200 ώρες διδασκαλίας δηλαδή έδινε χρήματα σε σχολές που θα παρήγαγαν εκατοντάδες ηθοποιούς που δεν θα έβρισκαν πουθενά δουλειά, αφού η ανεργία στον κλάδο τους ξεπερνά το 85%! Η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αννα Δαλλατόλα δήλωσε στην «R» : «Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ανταποκρινόταν στην πολιτική μας δεν έδινε διέξοδο στους ανέργους. Το θέμα είναι να επιδοτούνται δράσεις για τη μείωση της ανεργίας στον χώρο του πολιτισμού, που είναι ιδιαιτέρως υψηλή» .
(Realnews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου