Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΦΛΩΡΙΔΗΣ : Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ...ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν φιλοδοξεί να γίνει κόμμα ο «Κοινωνικός Σύνδεσμος», αλλά θέλει τη συγκρότηση ενός νέου πατριωτικού μετώπου με στόχο τη διάσωση και την ανόρθωση της χώρας μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τόνισε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης, που πριν από μήνες παραιτήθηκε από βουλευτής του Κινήματος. Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης έστρεψε τα βέλη του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι «μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε υπουργικό συμβούλιο».

Μιλώντας στην πρώτη εκδήλωση του «Κοινωνικού Συνδέσμου», που έγινε στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», ο κ. Φλωρίδης είπε ότι πρέπει να εκφραστεί πολιτικά ο χώρος του ριζοσπαστικού κέντρου και της μετριοπαθούς και υπεύθυνης Αριστεράς και η πρόταση είναι «νοικοκύρεμα με δικαιοσύνη».

«Αν η χώρα δεν λύσει το πολιτικό της πρόβλημα δεν πρόκειται να λύσει κανένα», επισήμανε κι έστρεψε τα πυρά του εναντίον του πολιτικού συστήματος.

Το χαρακτήρισε «ανάπηρο», που μπορεί να οδηγήσει σε «μόνιμη αναπηρία». Ακόμα και σήμερα, είπε, στα πολιτικά επιτελεία δεν συζητούν τα προβλήματα της χώρας, αλλά τι θέλει ο αρχηγός, πότε συμφέρει να γίνουν οι εκλογές και ποιός θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου.

Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει βαθύ πρόβλημα δημοκρατίας και για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι υπήρξε η πιο ακραία εμφάνιση της αντίληψης του ηγεμόνα που όταν εκλέγεται αρχηγός του κόμματος κατακτά το κόμμα και όταν εκλέγεται πρωθυπουργός κατακτά και τη χώρα.

«Μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε υπουργικό συμβούλιο», είπε για τον Γ. Παπανδρέου κι επειδή παλαιότερα είχε μιλήσει για «κηπουρούς» σχολίασε πως αδίκησε τους επαγγελματίες κηπουρούς. Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό το 2001 και παρατήρησε πως οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που στο υπουργικό συμβούλιο ψήφισαν το νομοσχέδιο, οι ίδιοι το καταψήφισαν ως μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου.

«Το ΠΑΣΟΚ νίκησε κατά κράτος τον πρωθυπουργό του, τον Κώστα Σημίτη και τέλειωσε το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα». Τόνισε πως από το 1922 η Ελλάδα ηττάται συνεχώς και είχε μόνο δύο στρατηγικές κατακτήσεις.

Την ένταξη στην ΕΟΚ με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στο Ευρώ με τον Κώστα Σημίτη. Η ένταξη στο Ευρώ ήταν η αρχή, αλλά στο ΠΑΣΟΚ τη θεώρησαν το τέλος μιας πορείας και είπαν στον Κ. Σημίτη να καθίσει στην άκρη, σχολίασε. Για τον προϋπολογισμό του 2011 τόνισε ότι έπεσε έξω κατά 200% και το έλλειμμα μπορεί να μην μειωθεί ούτε κατά ένα ευρώ.

Στην ίδια εκδήλωση ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε πως η Ελλάδα έγινε αποδιοπομπαίος τράγος «λόγω χαζομάρας» και η λύση πρέπει να βρεθεί εντός του ευρώ, διότι επιστροφή στη δραχμή θα σημάνει καταστροφή.

Για το ευρώ είπε ότι δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς το ευρωομόλογο ή τα υποκατάστατά του, αλλά η Γερμανία έχει αυτοπαγιδευτεί στην αρχική της ρητορική και παρασέρνει και τη Γαλλία. Υπέρ της δημιουργίας ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού κινήματος τάχθηκε ο καθηγητής Ορέστης Καλογήρου.







newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου