Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

"ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ" ΣΠΕΙΡΑ ΜΑΚΡΥΧΕΡΗΔΩΝ

Εκλεβαν τσάντες και πορτοφόλια και στη συνέχεια προχωρούσαν σε αναλήψεις μετρητών. Στις 8.400 ευρώ ανέρχεται η λεία των μακρυχέρηδων που δρούσαν σε εμπορικά κέντρα της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ετσι, εξοικονομούσαν τα προς το ζειν -σύμφωνα με την Αστυνομία- τα μέλη πολυμελούς σπείρας, που αποτελούνταν από 10 Βούλγαρους, ανάμεσά τους και δυο ανήλικους, ηλικίας 14 και 17 χρόνων.

Τα μέλη της σπείρας, που εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και ενέχονται σε εννέα περιπτώσεις κλοπής τσαντών και πορτοφολιών, "χτυπούσαν" σε πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση. Μετά την κλοπή, χρησιμοποιούσαν τις κλεμμένες τραπεζικές κάρτες και προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των 10 Βούλγαρων, ηλικίας από 14 ως 33 ετών, με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων Κλοπών» και της «Απάτης με Η/Υ».

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, η σπείρα συγκροτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010. Η δράση των μελών της σπείρας, που χρονολογείται από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2011, ενώ φαίνεται να έχει αναπτυχθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου