Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΕΔΕΣΑΝ, ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μίκα Κοντορούση --------


Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε πολυκατοικία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Φαίνεται ότι αδίστακτοι δράστες έβαλαν φωτιά σε διαμέρισμα - ιατρείο που διατηρούσε γνωστός γιατρός, με σκοπό να τον κάψουν ζωντανό, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τις επισκέψεις ασθενών, αλλά και να εξαφανίσουν αποτυπώματα.

Ο γιατρός εντοπίστηκε από τις πυροσβεστικές αρχές δεμένος σε καρέκλα, ενώ πλέον είχε ξεψυχήσει. Στο σώμα του έφερε πολλαπλά τραύματα.

Η υπόθεση της δολοφονίας του γιατρού συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, ενώ επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχουν λάβει τα φαινόμενα βίας, με κίνητρο τη ληστεία και μάλιστα τις περισσότερες φορές για λίγα ευρώ.

Το χρονικό βίας

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, στις 8:40 στην οδό Καρόλου Ντηλ 20, σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου, όπου ο γιατρός το χρησιμοποιούσε ως ιατρείο και όπου είχε την άδεια να χορηγεί μεθαδόνη σε χρήστες ναρκωτικών.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 άνδρες, μετά από τηλεφώνημα γείτονα και έσβησαν την πυρκαγιά, η οποία δεν πρόλαβε να καταστρέψει το διαμέρισμα. Οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με το πτώμα του γιατρού.

Αδιευκρίνιστα παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ τα αίτια θανάτου, ενώ μυστήριο καλύπτει το κίνητρο του εμπρησμού.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για ασφυξία από αναθυμιάσεις, ωστόσο στη συνέχεια εντοπίστηκαν και τραύματα στο σώμα του γιατρού.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως αναφέρει ο Αγγελιοφόρος, δείχνουν ότι οι δράστες εισέβαλαν στο ιατρείο, τον έδειραν, τον έδεσαν χειροπόδαρα σε μια καρέκλα, τον μαχαίρωσαν και μετά, έβαλαν φωτιά στο διαμέρισμα και εξαφανίστηκαν.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου