Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΓΣΕΕ: "Το πρόβλημα των Ταμείων δεν είναι οι παροχές, αλλά οι εισφορές"

Την κάθετη αντίθεσή της με τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζει η Συνομοσπονδία.Την κάθετη αντίθεσή της με τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων που προωθεί η κυβέρνηση εκφράζει η Συνομοσπονδία.
Την έντονη διαφωνία της με τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και την ενοποίηση των ταμείων επικουρικής ασφάλισης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
"Η εύκολη λύση των περικοπών δεν έχει κανένα αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα των ταμείων, γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι παροχές αλλά οι εισφορές και τα έσοδα τα οποία λόγω της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, της ανεργίας και της εισφοροκλοπής έχουν μειωθεί δραματικά", τονίζει η Συνομοσπονδία και υποστηρίζει ότι οι περικοπές και "οι ισοπεδωτικές ενοποιήσεις ακυρώνουν τον ίδιο τον θεσμό των επικουρικών, οδηγώντας τους συνταξιούχους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση".
 
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι μειώσεις δεν εξασφαλίζουν ούτε τη βιωσιμότητα των φορέων και ειδικότερα του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ που αποτελεί το μεγάλο φορέα επικουρικής ασφάλισης, "αφού δεν προβλέπεται επιστροφή η κάλυψη των οφειλομένων του από την αφαίμαξη που υπέστη όλο το προηγούμενο διάστημα, "δανείζοντας" τον κλάδο σύνταξης".
 
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου