Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΣΙΓΑ ΦΙΛΙΠΠΕ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ...

Την δόξα της ιταλίδας υπουργού που ξέσπασε σε κλάματα καθώς ανακοίνωνε τα νέα μέτρα στη χώρα της φαίνεται πως ζήλεψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης. Μόνο που η δική του δήλωση δεν συνοδεύτηκε από δάκρυα αλλά από μία ταπεινή πλην... τίμια συγνώμη.

«Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έχασαν εισοδήματα. Και οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης την Τρίτη στη Βουλή και λίγο έλειψε να τον πιάσουν τα ζουμιά.

«Ποτέ δεν θα μάθουμε τι ακριβώς θα σήμαινε για τον κάθε πολίτη εάν δεν καταφέρναμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία. Παρά τις προσπάθειες όμως που καταβάλαμε, δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε την απώλεια εισοδημάτων», συμπλήρωσε, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα.

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι ο πολιτικός κόσμος πρέπει να του πει την αλήθεια πως «δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για τη μείωση των ελλειμμάτων και την επιστροφή στην ανάπτυξη» και φυσικά συγκίνησε τους πάντες.

Ακόμα και αν η συγνώμη του κ. Σαχινίδη δεν γινόταν με τόση καθυστέρηση, πάλι θα του υπενθυμίζαμε η σοφή παροιμία του λαού μας: «Από όταν βρέθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο»....



Α.Π
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου