Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ;

Μόνο χαοτική μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα της κυβέρνησης Παπαδήμου η οποία άρχισε ήδη να μετράει μέρες.

Στην πιο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον τόπο, την ώρα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και επιστροφή στη δραχμή αποδεικνύεται ότι όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου και η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο για το οποίο δημιουργήθηκε.

Οι μόνοι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να παρατείνουν τον βιο της είναι το σύστημα ΠΑΣΟΚ και η διαπλοκή. Άρχισαν λοιπόν να επαναλαμβάνονται τα εκβιαστικά σενάρια που παίχτηκαν και πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Έτσι η Megaλη ναυαρχίδα της διαπλοκής μας είπε σήμερα το πρωί ότι δεν μας άφησαν να κάνουμε εκλογές με τα 8 δις της 6ης δόσης, θα μας αφήσουν να κάνουμε με τα …. 80 της 7ης;

Διακινούν επίσης την “πληροφορία” ότι η Τρόικα θα μας …αφήσει να κάνουμε εκλογές (ευχαριστούμε αφέντη) αλλά θα απαιτήσει προηγουμένως τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου (δηλαδή η ….ΝΔ, επειδή τα άλλα δεν υπολογίζονται), να υπογράψουν πριν τις εκλογές νέα δέσμευση ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα τηρήσουν τα μέτρα που θα ψηφιστούν σε αυτή τη Βουλή, αλλιώς δεν έχει δόση.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου δηλαδή. Βλέπουν ότι ο Σαμαράς θα γίνει, θέλουν δεν θέλουν πρωθυπουργός, και πάνε πάλι να του θέσουν εκβιαστικά διλήμματα.

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο η προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτηση που προσπαθεί να αναβάλει την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας. Είναι και κάποιοι της ΝΔ που τροφοδοτούν συνεχώς τα ΜΜΕ με δηλώσεις αμφισβήτησης και υπονόμευσης του Σαμαρά. Και δεν αναφέρομαι στα γνωστά “εξαπτέρυγα”, αυτήν την φορά. Αναφέρομαι σε δήθεν “νομιμόφρονες” πολιτικούς και βουλευτές που πλησιάζουν καθημερινά δημοσιογράφους και τους λένε τα μύρια όσα – για να μην ρίχνουμε έτσι την ευθύνη μόνο στους δημοσιογράφους, υπάρχουν πολλοί καλοθελητές στους ορόφους της Συγγρού.

Ποιό είναι το μοτίβο στο οποίο κινούνται οι υπονομευτές του Σαμαρά;

1. Είναι καλύτερα, λένε, τα νέα σκληρά μέτρα που θα ληφθούν να τα αποφασίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας, παρά η ΝΔ μόνη της, η οποία μάλιστα θα έχει απέναντί της συνασπισμένο το συνδικαλιστικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς.

2. Η ΝΔ δεν πρέπει να χρεωθεί μια χρεοκοπία, ή την έξοδο από το Ευρώ, την οποία είναι καλύτερα να την υποστεί μια κυβέρνηση συνεργασίας.

3. Η ΝΔ θα παρουσιαστεί ως ανεύθυνη δύναμη αν επιβάλλει τις εκλογές, ενώ τώρα είναι «υπεύθυνη» δύναμη.

4. Θα υπάρξει πολιτική ανωμαλία, που θα χρεωθεί στην ΝΔ, αν αποσυρθεί η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση επειδή το ΠΑΣΟΚ και όσοι επέβαλαν την κυβέρνηση Παπαδήμου θα μεθοδεύσουν την μακροημέρευσή της.

Ένα και μόνο επιχείρημα αρκεί για να καταρρίψει παρόμοια επιχειρήματα που καλλιεργούν οι εμβόλιμοι «συναινετικοί» από τη ΝΔ. Στην πραγματικότητα αυτό που λένε στον Σαμαρά να μην …κυβερνήσει ποτέ. Διότι αν συνεχίσει η Ελλάδα να παραμένει σε αυτή την πολιτική (και η ΝΔ να συναινεί) μόνο νέα μέτρα και απειλές χρεοκοπίας θα βλέπουμε κάθε φορά που ο Σαμαράς θα πλησιάζει στο …Μαξίμου.

Αυτό δεν ζήσαμε τους τελευταίους μήνες; Αυτό δεν μας λένε τώρα ότι θα επαναληφθεί με την 7η δόση και την υπογραφή των συμφωνιών (που ενδεχομένως θα τραβήξει και πέραν του Μαρτίου);

Με αυτήν την λογική θα πάμε στο …2021 και ο Σαμαράς θα είναι ακόμα στον θάλαμο αναμονής του Μαξίμου.

Ευτυχώς ο Σαμαράς δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τέτοιες απόψεις και δείχνει τον τελευταίο καιρό να επικεντρώνει την επικοινωνιακή τακτική του στο να δείξει στον κόσμο πως θα κυβερνήσει. Το έδειξε με την τελευταία ομιλία του στην Βουλή και τις παρεμβάσεις του με αφορμή την τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, το έδειξε και με το ταξίδι στο Ισραήλ όπου όλος ο πολιτικός κόσμος ήθελε να συναντήσει “τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας”

Αδέξιος Δεξιός
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου