Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

..."ΜΠΕΤΟΝΑΡΕΙ" ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΝΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ ...

Διαστάσεις θρίλερ προσλαμβάνουν για το ΠΑΣΟΚ οι μύχιες προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος. Ουδείς γνωρίζει τις ακριβώς σκέφτεται και- πολύ περισσότερο, τι τελικώς θα αποφασίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ούτε οι στενοί του συνεργάτες, ούτε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος τον συνάντησε χθες, είναι σε θέση να προβλέψουν με βεβαιότητα τις κινήσεις του. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να καταγραφεί σαν αποτυχημένος.

Αντιθέτως επιθυμεί διακαώς να καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός που είδε από νωρίς ότι το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είχε διεθνείς προεκτάσεις και ως ο ηγέτης που ηγήθηκε της προσπάθειας για συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, για το καλό της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την προσεχή Τετάρτη 21 του μηνός, προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία. Εκεί, ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να αποκαλύψει τις προθέσεις του. Δεν αποκλείεται, η τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου να έχει διπλή ανάγνωση. Να περιγράφει δηλαδή διαδικασίες που μπορεί και να είναι διαδικασίες διαδοχής, αλλά ταυτοχρόνως να αφήνει ανοιχτό ένα παράθυρο παραμονής ώστε αν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου, να έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί την υστεροφημία του. Μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι θα συνεδριάσουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι ΓΑΠ θα δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής του πλήθυναν.

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει συντεταγμένα, με πολλές συνεδριάσεις και σύγκλιση συνεδρίου πριν στηθούν οι κάλπες – γιατί με κάλπες θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μην γελιέστε. Το δαχτυλίδι πλέον, δεν το θέλει ούτε ο Βενιζέλος.

Η πλειοψηφία εκτιμά ότι ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί πριν από τις εθνικές εκλογές. Πότε θα γίνουν αυτές όμως; Και ενώ η πλάστιγγα γέρνει προς την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς αλλαγή στην ηγεσία, ξαφνικά ο Γιώργος ανακοινώνει εκπρόσωπο τύπου τον Πάνο Μπεγλίτη, προσωπικό του φίλο και έμπιστο συνεργάτη εδώ και πολλά χρόνια.

Αυτομάτως, στη Βουλή, τέθηκε το ερώτημα «αφού ο Γιώργος σκέφτεται να φύγει, γιατί κάνει εκπρόσωπο τύπου τον Μπεγλίτη;»

Και επιπροσθέτως έγινε η επισήμανση ότι «με τον Καρχιμάκη γραμματέα και τον Πάνο εκπρόσωπο, ο Παπανδρέου κάνει το ΠΑΣΟΚ… γραμμή Μαζινό», κάτι σαν μπετόν αρμέ ένα πράμα. Του Γιώργου η καρδιά είναι μια άβυσσος. Θα περιμένουμε ως την Τετάρτη και θα δούμε…


Θέμης Δαγκλής
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου