Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΝΑ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΜΕ…!

Του Κώστα Γκαλιμάνη, Γερμανία

O διάσημος και πολυβραβευμένος φιλέλληνας Γερμανο-Ελβετός συγγραφέας Jochen Kelter, (που υπήρξε συν τοις άλλοις και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κονγκρέσου Συγγραφέων – European Writers’ Council 1989-2003) …απορεί και εξίσταται, επανηλειμμένως, σε συνεχή άρθρα του:

<< …γιατί οι Κυβερνώντες στην Ελλάδα …αποφεύγουν (δεν φροντίζουν) να εισπράξουν τις εκατοντάδες δις ευρώ με την φορολογία των καταθέσεων των Ελλήνων φοροφυγάδων στις ξένες τράπεζες της Ευρώπης – όπως ακριβώς φρόντισε και η Γερμανία, γιά τον …εαυτό της και μόνον – μέσω Διμερούς Συμβάσεως με την Ελβετία;;;…>>!

Στο από 9.11.11 άρθρο του, ο φιλέλληνας Jochen Kelter, γράφει γιά καταθέσεις 600 δις ευρώ στην Ελβετία και 500 δις ευρώ στην Βρετανία, Λουξεμβούργο και Κύπρο (του διέφυγε βέβαια το Λίχτενστάιν) – βλέπε σύνδεσμο 1) στο τέλος!

Σύνολο λοιπόν, καταθέσεων των Ελλήνων φοροφυγάδων στα παραπάνω μόνον κράτη: χίλια εκατό (1.100) δις ευρώ…!

Είναι απόλυτα σίγουρο, ότι το 70% αυτού του ποσού είναι αφορολόγητο (ίσως και περισσότερο) και με φορολογία 30% μόνον, μπορεί η Ελλάδα, στις αρχές ακόμη του νέου έτους, να εισπράξει περίπου 230 δις ευρώ…!

Κι’εδώ, ερωτώ κι’εγώ ο (…αναλφάβητος) γράφων:

γιατί, αγαπητέ φίλε, εξοχώτατε Πρωθυπουργέ κύριε Παπαδήμο,

η Ελλάς δεν έχει ακόμη, υπογράψει με την Ελβετία τη Σωτήρια αυτή Συμφωνία (όπως έπραξε ήδη η Γερμανία) και αμέσως στη συνέχεια να πράξουμε το ίδιο και με Βρετανία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Λίχτενστάϊν κλπ., κλπ.(;;;)

Και αντ’αυτού:

εμείς, οι …ένδοξοι Έλληνες, συνεχίζουμε να εκλιπαρούμε, σαν ελεεινοί και τρισάθλιοι ζητιάνοι, εκλιπαρούμε τους εχθρούς της Πατρίδας μας, γιά την καταβολή της επόμενης …‘’δόσης μας’’ – για να μην …ξεψυχίσουμε(;;;)

Στο επόμενο άρθρο του, 23.11.2011, με τίτλο: ‘’Η ελληνική τραγωδία’’ o Jochen Kelter συνεχίζει, αυτή τη φορά χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένους αριθμούς:

<< …ο πρωθυπουργός Παπαδήμος, είναι αποφασισμένος να ξεζουμίσει το λαό, αντί να εισπράξει, επιτέλους, τις εκατοντάδες δις ευρώ από φόρους των καταθέσεων των Ελλήνων φοροφυγάδων που …περιμένουν στις ξένες τράπεζες της Ευρώπης. Αντί να τολμήσει συγχρόνως και την φορολογία της περιουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, περιουσία αμύθητης αξίας. Όπως και των Ελλήνων Εφοπλιστών, που κατέχουν την πρώτη θέση στην παγκόσμια Ναυτιλία και οι οποίοι πληρώνουν κάποιες …δεκάρες μόνον γιά τα τονάζ των πλοίων τους αλλά, ουδόλως φορολογούνται τα κέρδη τους – αυτό είναι εμπαιγμός…>>!

Αξιότιμε κύριε Παπαδήμο,

αυτήν την ιστορική στιγμή, είστε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ως εκ τούτου, είστε υποχρεωμένος να εκμεταλλευτείτε-αξοποιείσετε, όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες, να απαλλαγεί η Ελλάδα απ’τον εξευτελισμό και την ντροπή,

φροντίστε πάραυτα, να εισπράξει η Πατρίδα μας Ελληνικά Χρήματα, είναι η

μόνη και μοναδική οδός – και για την άμεση οικονομική της ανάπτυξη…!

Κατά τα λοιπά

(μη υπολογίζοντας και την κληρονομιά του πολιτισμού της Γης που κουβαλάμε

στην πλάτη – αυτό το Ελληνικό Μεγαλείο που λάμπει και θα λάμπει στους αιώνες

τους άπαντες):

Η πάλαι ποτέ ένδοξη αυτή Πατρίδα, θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να

είναι και σήμερα, η πιό ισχυρή οικονομική και πολιτική δύναμη της Ευρώπης,

με την προνομιούχο γεωγραφική της θέση, με τον ασύγκριτης αξίας ήλιο της

που λάμπει 300 ημέρες το χρόνο, την απέραντη γαλάζια θάλασσα, τα αμέτρητα πανέμορφα νησιά της, τον αμύθητης αξίας ορυκτό της πλούτο που …κρίβεται φανερά πλέον στο υπέδαφός της – βλέπε τις απεριόριστες δυνατότητες της δορυφορικής, σήμερα, τεχνολογίας…!

Είναι απόλυτα σίγουρο, ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη και έτοιμη να αναλάβει την εξόρυξη κι’εκμετάλλευση των ορυκτών μας κοιτασμάτων, σε όλη την επικράτια, με αποκλειστικότητα για 30, 40 ή, 50 χρόνια –

π ρ ο κ α τ α β ά λ λ ο ν τ α ς στην Ελλάδα …τ ρ ι σ ε κ α τ ο μ μ ύ ρ ι α ε υ ρ ώ!

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ, κύριε Παπαδήμο σε χαιρετώ…!

Κώστας Γκαλιμάνης

Γερμανία, Δεκέμβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου