Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ.....






Δεν δέχομαι δώρα...


Η ιδέα γεννήθηκε στον Καναδά και τη θέτουμε υπόψη σας για την περίπτωση που είτε η ανησυχία σας για την οικονομική πίεση, πουβιώνουν οι άνθρωποι της ζωής σας, είτε η αγάπη σας για τον πλανήτη ξεπερνούν την ανάγκη για συμμετοχή στη γλυκιά (η αλήθεια ναλέγεται) διαδικασία ανταλλαγής δώρων. Στο http://www.missminimalist.com, λοιπόν, κυκλοφόρησε ένα καλαίσθητο αρχείο pdf πουμπορεί να αναπαραχθεί αμέτρητες φορές, με τίτλο: «Πιστοποιητικό εξαίρεσης από τα δώρα». (One Less Gift)



Η ελεύθερη μετάφρασή του στα ελληνικά έχει ως ακολούθως:

Εκτιμώ το γενναιόδωρο πνεύμα σας, αλλά απλά επιθυμώ  να σας ενημερώσω ότι έχω όλα τα ΠΡΑΓΜΑΤΑ που θα μπορούσα ενδεχομένως να θελήσω.
Αυτή την χρονιά,  θα επιθυμούσα να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό: Ελεύθερες γιορτές χωρίς δώρα. Για τον λόγο αυτό σου στέλνω μια βεβαίωση για  " Ένα λιγότερο δώρο"
Αντί της ανταλλαγής δώρων ας  βρούμε άλλους τρόπους να απολαύσουμε  μαζί αυτή την θαυμάσια εποχή.
Λοιπόν καθένας μας  θα έχει ένα λιγότερο δώρο για να ανησυχήσει για και θα εξασφαλίσει λίγο περισσότερο χρόνο, λιγότερα έξοδα και στρεσάρισμα λίγους χρόνο, χρήματα, για να μην αναφερθούμε και για την εξοικονόμηση  πόρων για τον πλανήτη μας.
 Οι μνήμες διαρκούν πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε υλικά πράγματα!

Πρόκειται πραγματικά για μια γλυκύτατη πρωτοβουλία, που παρά τα τυπικά εξωτερικά της χαρακτηριστικά, ξεχειλίζει  ανθρωπιά καιαληθινό ενδιαφέρον  για τον άλλο. Διασκευάστε το και προσφέρετε το στο παιδί σας ή σε αγαπημένα σας πρόσωπα. Τα μηνύματα πουθα του δώσετε, θα είναι ποικιλοτρόπως ανεκτίμητα. Κι ας μην περιλαμβάνουν shopping therapy
 
 ΜΑΙRI LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου