Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Σ.ΓΙΑΝΝΑΚΑ : "ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

«Το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει έναν νέο αρχηγό το επόμενο διάστημα, ο αρχηγός αυτός δεν θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και κατά προέκταση εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να γυρίσει μια πραγματικά μεγάλη σελίδα», θεωρεί η Σ. Γιαννακά, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά στη μάχη διαδοχής στο κόμμα.

«Χθες υπήρξε ένα αποτέλεσμα και σε μένα τουλάχιστον φαίνεται αρκετά καθαρό. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ χθες γύρισε μια μεγάλη σελίδα και ο κύβος εκτιμώ ότι έχει ριφθεί».

Κατά την άποψη της κ. Γιαννακά, το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου είναι σοβιετικού τύπου. «Αν είμαστε η τελευταία χώρα που έχει ακόμη σοβιετικές δομές στην οικονομία της, εκτιμώ ότι αυτές είναι και οι τελευταίες κομματικές δομές σοβιετικού τύπου που παρακολουθούμε τώρα.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιώργο Παπανδρέου θα χρειαστεί πλέον να είναι ένα κόμμα μη σοβιετικό, ένα κόμμα μη αρχηγικό, ένα κόμμα πιο δημοκρατικό, ένα κόμμα με διαφορετικές λειτουργίες που θα μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις του ειδικά σε ότι αφορά στην επιβίωση του με πιο υγιή, με πιο ταχύ τρόπο και πιο δημοκρατικό».

Τέλος, τονίζει πως η καλύτερη λύση είναι η εκλογή από τη βάση του κινήματος, «είναι μια λύση που προτιμάται από τους πρωταγωνιστές αυτής της εξέλιξης και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ εκεί θα πάει. Είναι μια διαδικασία που έχει αποφασιστεί από τον Γιώργο Παπανδρέου πριν από μερικά χρόνια και είχε χρησιμοποιηθεί μεγάλη αξιοπιστία. Είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να ξαναγίνει τώρα και μέσα σε μια ημέρα να στηθούν κάλπες».
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου