Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΒΓΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ..."ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"

«Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές την ώρα που διαπραγματεύεται το PSI. Κωλύομαι να μιλήσω δημόσια για το PSI που διαπραγματευόμαστε νυχθημερόν αλλά θα έπρεπε να μπορώ ώστε να ξέρει ο λαός τι γίνεται», είπε πριν από λίγο στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος.

«Δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές προτού συμφωνήσουμε για το νέο δανειακό πρόγραμμα», ανέφερε ακόμη ο υπουργός σημειώνοντας ότι «η διαρκής παραγωγή αβεβαιότητας δεν βοηθά τη χώρα» για να προσθέσει: «προσωπικά ντρέπομαι να ασχοληθώ με θέματα πέραν των επιτακτικών αναγκών διάσωσης της πατρίδας μου».

Η παρέμβαση του υπουργού έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια των διμερών συμφωνιών της Ελλάδας με την Καναδά και την Ελβετία για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Της ομιλίας του υπουργού είχε προηγηθεί παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη που για μια ακόμη φορά υπογράμμισε πως πρέπει να βελτιωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης και πως χρειάζεται να δοθεί και άλλος χρόνος στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να προχωρήσει τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και αυτές να αρχίσουν να αποδίδουν τους πρώτους καρπούς.

«Χρειάζεται νέα κυβέρνηση και ένας άλλος χρόνος διαφορετικά θα εμπλακούμε σε νέα προβλήματα. Ή θα πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση ή προκήρυξη εκλογών σε χρόνο που θα μας επιτρέπει να διαχειριστούμε τα σοβαρά προβλήματα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επίσης ανέφερε αρκετές φορές ότι η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία και αποτελεί τον εγγυητή γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος είπε ότι «Τι είναι αυτά που μας λέτε για πλειοψηφία; Αν το λέτε για να στείλετε μήνυμα, καθίστε καλά γιατί θα συνεχίσουμε μόνοι μας, αυτό θα αποτελέσει πολιτικό πραξικόπημα».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως «Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Θέλουμε την κυβέρνηση και να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα. Συμφωνώ ότι υπάρχει επικοινωνιακό κλίμα που προκαλεί ανησυχίες. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα και θα ήταν παρεξηγήσιμο να μιλήσω εγώ για την σχέση κυβέρνησης με τα κόμματα που την στηρίζουν»

Καταθέσεις στην Ελβετία

Να πουν τα κόμματα την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το που μπορεί να φθάσει ο έλεγχος για τυχόν καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό, προέτρεψε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

Αφορμή για την αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έδωσε παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου με την οποία ενημέρωσε το Σώμα ότι «μετά από επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών διαπιστώθηκε η ανάγκη να εξουσιοδοτήσουν οι βουλευτές την Ένωση Τραπεζών της Ελβετίας για έλεγχο τυχόν λογαριασμών, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος απήυθυνε έκκληση προς τον ελληνικό λαό, τους Έλληνες της διασποράς και προς το ελληνικό ναυτιλιακό κεφάλαιο, για τη διαμόρφωση κινήματος επιστροφής των καταθέσεων στην Ελλάδα. Η Βουλή μάλιστα επικύρωσε, κατά πλειοψηφία, τις διμερείς συμφωνίες της Ελλάδας με τον Καναδά και την Ελβετία για την αποφυγή διπλής φορολογίας.

Ο υπουργός αναφερόμενος στην κυρωτική διαδικασία των συμφωνιών για την αποφυγή διπλής φορολογίας, είπε ότι το περιεχόμενό τους θα συμβάλλει στην ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις φορολογικές αρχές με πιο οργανωμένο τρόπο. Επισήμανε επίσης ότι, ευρισκόμενη σήμερα η Ελλάδα, σε άλλες διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, για συμφωνία στο θέμα των καταθέσεων ελληνικής προέλευσης, «είναι λογικό και ευπρεπές, η Ελλάδα να έχει κυρώσει και τη σύμβαση για την αποφυγή της διπλής φορολογίας, ώστε να διεκδικήσει καλύτερο αποτέλεσμα στην αποκάλυψη του όγκου των καταθέσεων και τη δίκαιη φορολόγησή τους».



Πηγή: AΠΕ/protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου