Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στοιχεία-σοκ για το διπλό φονικό στην Μεσσηνία


Το φριχτό έγκλημα συγκλονίζει την κοινότητα της Πιπερίτσας Μεσσηνίας
Σοκάρουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από τις έρευνες της αστυνομίας για την δολοφονία του 35χρονου Φιλίπ Μεζάι και του γιου του, ηλικίας μόλις 2 ετών.

Όπως προκύπτει, ο δολοφόνος πυροβόλησε με καραμπίνα στον 35χρονο Μεζάι, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Το όχημα αντράπηκε και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι. Στην συνέχει ο δολοφόνος, αφού απεγκλωβίστηκε από το όχημα που βυθιζόταν, μαχαίρωσε στο λαιμό το δίχρονο αγόρι. Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί το παιδί ήταν ζωντανό και προφανώς ο δολοφόνος ήθελε να μην υπάρχει μάρτυρας του περιστατικού. Οι αστυνομικοί είναι δύσκολο να εντοπίσουν αποτυπώματα του δράστη στο αυτοκίνητο που ανασύρθηκε από το κανάλι, λόγω του νερού.
Οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" αναζητούν το κίνητρο της διπλής δολοφονίας αξιοποιώντας ευρήματα και καταθέσεις, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους δράστες, με τους οποίους ο Φιλίπ Μεζάι μπορεί να είχε προηγούμενα από οικονομικές ή προσωπικές διαφορές. Κάποιοι μιλούν για αλβανική βεντέτα, για εκδίκηση, για υπόθεση εκβιασμού κ.ά. Πολλοί όμως μιλούν για έναν άνθρωπο που δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα στο Πλατύ όπου έμενε, δούλευε σε οικοδομές, ασχολιόταν με τα άλογα και ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.

Από την Αστυνομία προκύπτει ότι ο Μεζάι δεν είχε απασχολήσει τις αρχές κατά το παρελθόν. Με τη γυναίκα του είχαν και δύο μεγαλύτερα παιδιά, 8 και 12 ετών. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το νεκρό αγοράκι ζούσε με τη μητέρα του μόνιμα στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα μαζί της και με κάποιους ακόμα συγγενείς πριν από 1 μήνα, για το λιομάζωμα. Ο πατέρας, που έμενε μόνιμα στο Πλατύ, είχε δει ελάχιστες φορές το μικρότερο παιδί του.
Ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κωτακίδης που εξέτασε τα θύματα, φανερά συγκλονισμένος από την αγριότητα με την οποία σφαγιάστηκε το αγοράκι, μιλώντας στην εφημερίδα "Ελευθερία" είπε ότι το παιδί φέρει κακώσεις στη λαρυγγική χώρα από τέμνον όργανο και ότι ο πατέρας φέρει κακώσεις στο κεφάλι από βολίδα κυνηγετικού όπλου.




24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου