Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Ας μην παρεξηγήσει η πΔΓΜ την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης»

Να πάρουμε τον... Βαρδάρη ζήτησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης

Την προειδοποίηση ότι «αν οι γείτονές μας παρεξηγήσουν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης δεν θα ωφελήσουν την πορεία ένταξής τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς», απηύθυνε προς τα Σκόπια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος από του βήματος της Βουλής, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί την απόφαση αυτή.



Είχε προηγηθεί παρέμβαση του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ «ώστε να αφαιρέσουμε την δυνατότητα να επανέλθουν (στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) τα Σκόπια», όπως είπε σημειώνοντας: «Ο αλυτρωτισμός δεν είναι μόνο ο Βαρδάρης από τον Βορρά προς το Νότο, αλλά μπορεί να γυρίσει και νοτιάς».

Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Μ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι το κόμμα του «δεν απομακρύνεται από τις κόκκινες γραμμές που τέθηκαν στο Βουκουρέστι το 2008» για μια ονομασία για κάθε χρήση έναντι όλων. «Θέλουμε καλές σχέσεις, θέλουμε να λύσουμε το αγκάθι του ονόματος, αλλά αυτά που έχει αποφασίσει ο ελληνικός λαός και οι πολιτικοί αρχηγοί και όσα έγιναν στο Βουκουρέστι είναι η βάση πάνω στην οποία θα προχωρήσουμε και στο μέλλον», πρόσθεσε.

«Σεις που υποστηρίζετε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα λούζεστε τέτοιες αποφάσεις σκοπιμότητας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης, επισημαίνοντας ότι «η απόφαση δείχνει το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθήθηκε», ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Π. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι η πολιτική υποταγής στο Μνημόνιο και την τρόικα έχει άμεσες επιπτώσεις και στα εθνικά θέματα.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου