Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΟΥΣ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ…

“Χρυσές δουλείες» κάνουν πλέον τα ενεχυροδανειστήρια – χρυσοχοΐα της πόλης των Σερρών, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που φτάνουν στο σημείο να πουλήσουν μέχρι και τα χρυσά τους δόντια προκειμένου να ανταποκριθούν είτε στο χαράτσι που τους επέβαλλε η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ, είτε στις απαιτήσεις της εφορίας, είτε για να επιβιώσουν.
Οι πινακίδες στα κεντρικά σημεία της πόλης που αναφέρουν ότι «αγοράζονται παλαιά κοσμήματα της μετρητοίς» πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο στο κέντρο της πόλης των Σερρών , δίνοντας άμεση λύση σε όσους έχουν ανάγκη από μετρητά.
«Πουλάνε ακόμη και τα χρυσά τους δόντια για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αναφέρει ένας εκ των χρυσοχόων που αποφάσισε να σταματήσει την κατασκευή των χρυσαφικών και να ασχοληθεί με το εμπόριο μεταχειρισμένου χρυσού.
Τα πέντε καταστήματα που ασχολούνται πλέον με αυτή τη προσοδοφόρα δουλειά στις Σέρρες είναι απολύτως νόμιμα, καθώς το νέο αντικείμενο της δουλειάς τους δηλώνεται και στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, η οποία τους υποχρεώνει για ένα μήνα τουλάχιστον να κρατούν τα μεταχειρισμένα τιμαλφή, καθώς και τα στοιχεία των κατόχων, προκειμένου να αποφευχθεί το γεγονός να είναι κλεμμένα.
Το εμπόριο των μεταχειρισμένων χρυσαφικών έχει ανθίσει το τελευταίο εξάμηνο στις Σέρρες, με τους χρυσοχόους εμπόρους να «τρίβουν» τα χέρια τους και τους αναξιοπαθούντες Σερραίους να πουλούν όσο- όσο ότι πολυτιμότερο έχουν προκειμένου να κρατήσουν την αξιοπρέπεια τους.
πηγή: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου