Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες των βουλευτών

Για πρώτη φορά από φέτος θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες

Στις 15 Δεκεμβρίου, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται θα αναρτηθούν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευαγ. Αργύρης τα πόθεν έσχες θα παραμείνουν στο διαδίκτυο, ώστε να έχουν πρόσβαση σ΄ αυτά όλοι οι πολίτες, για 20 ημέρες.



Για να ληφθεί απόφαση να αναρτηθούν τα πόθεν έσχες στο διαδίκτυο σημαίνει ότι η Βουλή των Ελλήνων πήρε το πράσινο φως από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι πρώτες πληροφορίες από την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των βουλευτών αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν αξιόλογες μεταβολές, παρά την οικονομική κρίση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση, πρώην υπουργού, που τα περιουσιακά του στοιχεία (αυτά δηλαδή που δήλωσε στο πόθεν έσχες) δεν δικαιολογούνται από τα εισόδήματά του. Ο εν λόγω πρώην υπουργός αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές εισέπραξαν την 1η Δεκεμβρίου (ημέρα μισθοδοσίας τους) μειωμένες αποδοχές που φθάνουν έως και τις 3.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προήλθε από τις περικοπές που τους έγιναν και από γεγονός ότι τους παρακρατήθηκε ένα μισθός, όπως είχε αποφασισθεί και ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο. Ο μισθός έχει παρακρατηθεί σε τρεις δόσεις.


ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου