Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Φυγαδεύουν τον χρυσό στο εξωτερικό

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αποδεικνύεται, μεγάλες συναλλαγές γίνονται χωρίς κανένα παραστατικό, μ ε αποτέλεσμα η φορολογητέα ύλη που διαφεύγει να είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί και δράσεις κυκλωμάτων που παραπέμπουν αλλού.


Συγκεκριμένα, αυτό το διάστημα το ΣΔΟΕ εντοπίζει περιπτώσεις κατά τις οποίες ομάδες ανθρώπων λιώνουν κοσμήματα και με τον χρυσό που «βγάζουν», κάνουν πλάκες τις οποίες εξάγουν κατόπιν παρανόμως.

Το ίδιο ισχύει και με το ασήμι που «βγάζουν» από την ίδια πηγή.

Οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κι άλλων τέτοιων περιπτώσεων συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Αυτό, βεβαίως, δεν συνεπάγεται ότι σε όλα τα ενεχυροδανειστήρια που λειτουργούν στη χώρα σημειώνεται παράνομη δραστηριότητα.

Ωστόσο, σε ορισμένα έχουν παρατηρηθεί και σημειωθεί παράνομες κινήσεις.

Μάλιστα, σε κάποια περίπτωση ερευνάται και η παρουσία ορισμένων εξωχώριων εταιριών, οι οποίες, συνήθως, δεν αξιοποιούνται για …θεάρεστους σκοπούς.

Πάντως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχισθούν και στο αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς κρίνεται ότι ο χώρος έχει πολύ «ζουμί».

Από τη στιγμή που έχει εντοπιστεί ήδη ένα κύκλωμα να λιώνει και να εξάγει χρυσό και ασήμι, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει έδαφος για να δραστηριοποιηθεί κι άλλο ή άλλα.

Τα αποτελέσματα αυτής της δράσης αναμένεται ότι θα είναι έτοιμοι στο υπουργείο Οικονομικών να τα ανακοινώσουν σύντομα, καθώς οι ελεγκτικές υπηρεσίες του έχουν φτάσει ήδη σε αρκετά προχωρημένο σημείο τη δράση τους.
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου