Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ "ΠΕΤΑΞΕ" ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ...

Στο 1 δις ευρώ υπολογίζεται το ποσό που κάνει φτερά σχεδόν κάθε χρόνο με προορισμό τη γειτονική Αλβανία, από μετανάστες Αλβανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
Το γεγονός αποδεικνύει ότι δεκάδες Έλληνες εργοδότες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και να καταβάλλουν μαύρες αμοιβές στο προσωπικό τους.
Το εν λόγω ποσό που κατευθύνθηκε στην Αλβανία με τη μορφή εμβασμάτων το περσινό έτος, αντιστοιχεί σχεδόν στο 13% του ΑΕΠ της γείτονος και στο 65% του εμπορικού ελλείμματος, χρήματα δηλαδή τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους μεταφέρονται χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες και οι Εφορίες χρεώνουν μεγάλες προμήθειες και φόρους στους Έλληνες πολίτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το έτος 2010 η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, που αυξάνεται προοδευτικά από το 1976 και μετά, βρέθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.
Το υψηλότερο μερίδιο από τα χρήματα που στέλνουν έξω αλλοδαποί μετανάστες που ζουν στη χώρα μας δεν αποτελούν επενδύσεις, ούτε και εμπορικά εμβάσματα.
Πρόκειται ουσιαστικά για δισεκατομμύρια ευρώ που κάνουν φτερά κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές από "μαύρη" εργασία, καθώς είναι κοινό μυστικό, ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομοι, παρά τη νέα εργασιακή νομοθεσία για την επιβολή εργόσημου.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου