Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ.......ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΝΙΕ ΡΟΥΧΑ!!

Ενα καλό μάθημα για όλες τις κυρίες που αγοράζουν πανάκριβα ρούχα. Ο Λάκης Γαβαλάς έπαιρνε ρούχα απο βιοτεχνία στο Περιστέρι και τα πουλούσε στο Κολωνάκι 1000% επάνω χωρίς μάλιστα να πληρώνει την βιοτεχνία που τα έραβε! Χαρακτηριστικά παραδείγματα μπουφάν που τα αγόραζε 80? και τα πουλούσε 800? και μπλούζες που τις αγόραζε 8? και τις πουλούσε 120? !

Ο βασικός κατασκευαστής ρούχων της σειράς LAK χειμώνας -καλοκαίρι 2011 μίλησε...
για το άδοξο τέλος της συνεργασίας του με τον Λάκη Γαβαλά και το φέσι που του άφησε ο τελευταίος με αποτέλεσμα να τον οδηγήσει μαζί με δεκάδες ακόμα προμηθευτές στην οικονομική καταστροφή.

Κατεβαίνοντας τα σκαλιά μιας μικρής βιοτεχνίας ρούχων στο Περιστέρι, αδυνατείς να πιστέψεις ότι μέσα σε αυτά τα περίπου 100 τ.μ κατασκευάζονται κολεξιόν επώνυμων φιρμών που κοσμούν τις πανάκριβες βιτρίνες γνωστών καταστημάτων της πρωτεύουσας. Φθηνά εργατικά χέρια που παράγουν μοδάτα προϊόντα ένδυσης, τα οποία εν συνεχεία χρυσοπληρώνει ο καταναλωτής για να τα αποκτήσει.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, ένας... Σύρος επιχειρηματίας που ήρθε στην Ελλάδα το 1985 μαζί με την οικογένεια του αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, κάθεται στο γραφείο του με μια έκφραση απόγνωσης ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του.

Ο κ. Αμπτελγάνι Αλμάνλα ή Κώστας όπως είναι γνωστός στην αγορά υπήρξε για μια χρονιά ο βασικός κατασκευαστής ρούχων της σειράς LAK, ιδιοκτησίας Λάκη Γαβαλά ωσότου ο τελευταίος κηρύξει πτώχευση στην εταιρία του και οδηγήσει δεκάδες προμηθευτές και πελάτες του σε οικονομικό αδιέξοδο. Δίπλα του στέκονται οι 10 από τους 80 εργαζόμενους που έχουν πλέον απομείνει στην επιχείρηση του. Το σουρεαλιστικό σκηνικό με τα πανάκριβα προϊόντα της LAK δίπλα στις φθηνές κοπτοραπτικές μηχανές και τους αλλοδαπούς υπαλλήλους απομυθοποιεί- τουλάχιστον- την εικόνα ενός άλλοτε «γίγαντα» στο χώρο της ένδυσης, όπως πλασαρίστηκε στην αγορά η επιχείρηση του κ. Λάκη Γαβαλά.

«Ήμασταν οι κατασκευαστές της σειράς LAK για τον χειμώνα και το καλοκαίρι του 2011» αναφέρει ο κ. Αλμάνλα ξεκινώντας να ξετυλίγει το κουβάρι της περιπετειώδους συνεργασίας του με τον κ. Γαβαλά. Μια συνεργασία που τον οδήγησε, όπως υποστηρίζει, στα δίχτυα των τοκογλύφων.

«Τα ρούχα που παρουσίασε ο κ. Γαβαλάς στην επίδειξη μόδας στην Πέτρου Ράλλη ήταν όλα δικά μας. Του δώσαμε εμπόρευμα αξίας 150.000 ευρώ όμως μέχρι και σήμερα δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Αναγκάστηκα λοιπόν για να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου να ξενοικιάσω αρχικά έναν χώρο 850 τ.μ που διατηρούσα τα τελευταία 10 χρόνια, να απολύσω 70 υπαλλήλους και μετά να στραφώ αναγκαστικά σε τοκογλύφους προκειμένου να δανειστώ 22.000 με 5% τόκο προκειμένου να πληρώσω το ΦΠΑ για τα ρούχα του κ. Γαβαλά!»

Του έφτιαχνα μπουφάν με 80 ευρώ, το πουλούσε 800
Ο Σύρος επιχειρηματίας ξεκίνησε να συνεργάζεται με την LAK τον περασμένο Οκτώβρη. Όπως εξιστορεί ο ίδιος, συνεργάτες του κ. Γαβαλά τον πλησίασαν και του ζήτησαν να δουλέψουν μαζί του, καθώς είχαν μάθει μέσω άλλων συνεργατών ότι έχει αναλάβει την δημιουργία προϊόντων για πολλές άλλες επώνυμες φίρμες και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία.
«Με ρώτησαν: Μπορούμε να βγάλουμε μέσα σε δυο μήνες 20.000 κομμάτια; Μπορούμε τους απάντησα εγώ. Μιλάμε για εμπόρευμα 150.000 ευρώ. Μπλούζες, παντελόνια, μπουφάν, σακάκι, ταγέρ, ότι θέλεις. Του έφτιαχνα για παράδειγμα μπλούζες με 8 ευρώ και αυτός τις πουλούσε 118 ευρώ τη μία! Μπουφάν με 80 ευρώ, αυτός το πούλαγε 800 ευρώ. Αυτά τα είδα με τα μάτια μου. Ξεκινήσαμε λοιπόν να βγάζουμε όλη την παραγωγή και ο κ. Γαβαλάς με αυτά τα ρούχα όπως σας είπα έκανε την επίδειξη μόδας του στην Πέτρου Ράλλη. Τα πούλησε όλα αλλά εμείς δεν πήραμε ούτε φράγκο. Όλες οι επιταγές που μας έδωσε σφραγίστηκαν από τις τράπεζες. Όλοι μου λένε να ξεχάσω τα λεφτά. Όμως αυτά τα λεφτά που μου λένε να ξεχάσω δεν είναι δικά μου. Είναι για να πληρώσω τους υπαλλήλους που δούλευαν σαν σκύλοι για να πάρει τα ρούχα έγκαιρα τα ρούχα ο κ Γαβαλάς. Έχω ένα σπίτι στο Περιστέρι κοντεύω να το χάσω. Εμείς εδώ αν δεν πληρώνουμε το ΙΚΑ, την άλλη μέρα μας κλείνουν το μαγαζί».

Ο κ. Αλμάνλα, όπως λέει, ως ύστατη λύση αναγκάστηκε να στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του κ. Γαβαλά προκειμένου να του μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο και να ζητήσει τα χρήματα του.

«Έμαθα από τρεις επώνυμους που ράβω την διεύθυνση του σπιτιού του κ. Γαβαλά. Την πρώτη μέρα τον περίμενα για 11 ώρες. Δεν φάνηκε. Την δεύτερη έπειτα από πέντε ώρες αναμονή, είδα να βγαίνει ένα Smart μέσα στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες της ασφάλειας του και από πίσω ακολουθούσε η Rolls Roy's στην οποία βρισκόταν μέσα ο κ. Γαβαλάς. Αναγκάστηκα να τους ακολουθήσω. Κατευθύνονταν προς την εταιρία στην Κάντζα. Πρόλαβα και έφτασα πρώτος. Προσπάθησα να τον πλησιάσω, αλλά με εμπόδισαν οι άνθρωποι του λέγοντας μου ότι ο κ. Γαβαλάς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως δεν επιθυμεί να μιλήσει σε κανέναν. Μετά μαθαίνω από συνεργάτες του ότι ενώ βρίσκεται σε οικτρή οικονομική κατάσταση, αγόρασε ένα ποδήλατο γυμναστικής 35.000 ευρώ για το σπίτι του! Τρελάθηκα. Πήγα πάλι στον οικονομικό διευθυντή της εταιρίας. Του ζήτησα να με πληρώσουν, μου είπαν πάλι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Τους είπα να μου δώσουν την Rolls Roy's, να την πουλήσω και να ξεχρεώσω. Μου απάντησαν ότι είναι νοικιασμένη. Και το σπίτι στο Κολωνάκι, τους ρωτάω; Και αυτό στο νοίκι. Με 12.000 ευρώ μίσθωμα το μήνα. Ωραία, τους απαντάω και τους προτείνω: Να έρθει ο κ. Γαβαλάς να μείνει μαζί μου στο Περιστέρι να μου δίνει 500 ευρώ ενοίκιο και τα υπόλοιπα 11.500 να μου τα δίνει για να εξοφλήσουμε το χρέος. Είμαι σε απόγνωση δεν ξέρω τι να κάνω»

 MAIRI  LAGANA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου