Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ΗΡΩΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΞΕ ....

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των «ηρώων» του 2011 της ιστοσελίδας της Telegraph, η οποία κάνει αφιέρωμα στους «ήρωες» και τους «κακούς» («Ηeroes and Villains») της χρονιάς που ετοιμάζεται να αποτελέσει παρελθόν.

Ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται, τρίτος κατά σειρά με την βρετανική ιστοσελίδα να αναφέρει ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έκανε μία καθοριστική κίνηση ώθησης της δημοκρατίας. Αντιμέτωπος με αυξανόμενη πίεση να αποδεχθεί αυτό που πολλοί χαρακτήριζαν ως δρακόντεια μέτρα λιτότητας, εκείνος είπε: "εντάξει, αλλά μόνο αν περάσουν από δημοψήφισμα"».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι παραμένει ένας από τους λίγους Ευρωπαίους ηγέτες, που ρίσκαρε να αφήσει τους Έλληνες να αποφασίσουν για το μέλλον τους όσον αφορά το ευρώ. «Και μπορεί το δημοψήφισμα να μην πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η Ε.Ε. επέβαλε τεχνοκρατική κυβέρνηση, ωστόσο η δήλωσή του παραμένει», γράφει χαρακτηριστικά.

Στους «ήρωες», εκτός από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνονται οι αγορές ομολόγων και η Κριστίν Λαγκάρντ. Στους «κακούς» συγκαταλέγονται οι Τζέιμς Μέρντοχ, αλλά και οι Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.

Οι έλληνες πολίτες, πάντως, μάλλον κατατάσσουν των πρώην πρωθυπουργό στην κατηγορία των «κακών», αν κρίνουμε από την «βουτιά» που παρουσιάζει η δημοφιλία του στις δημοσκοπήσεις. Πολλοί είναι αυτοί, εξάλλου, που θα τον είχαν ως ήρωα στις συνειδήσεις τους, εάν είχε μιλήσει για δημοψήφισμα την άνοιξη του 2010, όταν προσέφυγε η Ελλάδα στο μηχανισμό στήριξης και όχι για το δεύτερο πακέτο...


Β.Β.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου