Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γολγοθάς της μικρής Αγγελικής...



Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του είναι ένα τετράχρονο κοριτσάκι από την Πάτρα καθώς ο ΟΓΑ έχει σταματήσει να πληρώνει τα νοσήλια της ένεκα της κρίσης.
Η ζωή της μικρής Αγγελικής κρέμεται από μια κλωστή, καθώς πάσχει από προπιονική οξυαιμία, μια ιδιαίτερη σπάνια ασθένεια, αναγκάζεται να σιτίζεται από τη μύτη και το μάγουλο και χρίζει ισχυρής φαρμακευτικής περίθαλψης την οποία όμως δεν μπορεί να λάβει το τελευταίο εξάμηνο, λόγω «περικοπών» αλλά και γραφειοκρατικών προβλημάτων στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης.
Τι και αν ο βιοπαλαιστής πατέρας της, κηπουρός στο επάγγελμα, πλήρωνε τόσα χρόνια κανονικά τις εισφορές του; Φαίνεται ότι για τα ασφαλιστικά ταμεία αυτό δεν έχει καμία σημασία, με αποτέλεσμα η ζωή του παιδιού του να διακυβεύεται ανά πάσα στιγμή.  
Η κληρονομική ασθένεια από την οποία πάσχει το κοριτσάκι από την Πάτρα είναι ιδιαίτερα σπάνια, καθώς στην Αμερική εμφανίζεται σε έναν στους 35.000 κατοίκους. Οι ασθενείς εμφανίζουν εγκεφαλοπάθειες και χρίζουν ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής. Έτσι και η τετράχρονη είναι αναγκασμένη να τρέφεται από το μάγουλο και τη μύτη μέσω ειδικού σωλήνα και να ακολουθεί μια ειδικά διαμορφωμένη αγωγή.
Ο Γολγοθάς
Μέχρι πρότινος τα φάρμακα καλυπτόντουσαν από τον ΟΓΑ. Τους τελευταίους έξι μήνες όμως, ο Οργανισμός έπαψε να πληρώνει τα νοσήλια της μικρής με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο κίνδυνο να χάσει τη ζωή της.
Το ότι διατηρείται ακόμα στη ζωή οφείλεται -κυρίως- στην ανθρωπιά και τη φιλαλληλία του φαρμακοποιού της περιοχής ο οποίος προμήθευε -όλο αυτό το διάστημα- την οικογένεια της μικρής με φάρμακα επί πιστώσει.
Η κατάσταση όμως οδηγήθηκε σε αδιέξοδο καθώς λόγω της «αβλεψίας» του ΟΓΑ και των απλήρωτων επιταγών, το χρέος προς το φαρμακείο άγγιξε τα 4.000 ευρώ, οδηγώντας την οικογένεια σε απόγνωση.
Η μητέρα της μικρής Αγγελικής, κυρία Έλενα Μυρτάι, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή "Πέτρα Σκανδάλου" του zougla radio με τους Πέτρο Κουσουλό και Θάνο Κολοβό και ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές που αναγκάζεται να βιώνει η οικογένειά της τους τελευταίους έξι μήνες.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Οι παραγωγοί της εκπομπής αρχικά επικοινώνησαν με την αρμόδια υπάλληλο του υποκαταστήματος του ΟΓΑ στην Πάτρα, κυρία Σκούτα, η οποία δήλωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν στην οικογένεια της μικρής μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, εξηγώντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό στην κωλυσιεργία που χαρακτηρίζει τις υπηρεσίες του οργανισμού στην Αθήνα.
Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή και με την καθ’ ύλην αρμόδια υπάλληλο του ΟΓΑ στην Αθήνα, κυρία Ζαχαροπούλου, η οποία επισήμανε ότι η καθυστέρηση πληρωμής οφείλεται στην αλλαγή του τρόπου καταβολής χρημάτων (μέχρι πρότινος τα χρήματα καταβάλλονταν μέσω επιταγών, ενώ τώρα δίδονται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ), σημειώνοντας ότι όλες οι εκκρεμότητες αναμένεται να καλυφθούν πριν από τα Χριστούγεννα.
Οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου