Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΠΕΡΙ...ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ

Για «γόρδιο δεσμό, που κρατάει τη χώρα αιχμάλωτη των δυνάμεων, που την εμποδίζουν να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία» γράφει ο πρώην υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, στο προφίλ του στο Facebook.

O κ. Μόσιαλος αναφέρει κατηγορεί τον λαϊκισμό και τον κρατισμό ότι δεν επέτρεψαν στις «υγιείς και δραστήριες δυνάμεις όλης της κοινωνίας» να ενεργοποιηθούν.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Μόσιαλου:

«"Ραντεβού κορυφής για καθαρές λύσεις", "Νέος κύκλος επαφών Παπαδήμου με πολιτικούς αρχηγούς", "τον Ιανουάριο, οι επικουρικές", "το σκεπτικό της ΝΔ για τις εκλογές δεν έχει αλλάξει"...

Ποιές είναι οι καθαρές λύσεις; Είναι ικανό το σημερινό πολιτικό σύστημα να δώσει λύσεις;

Οι μεγάλες αλλαγές δεν άνθησαν γιατί φυτεύτηκαν στο έδαφος του λαϊκισμού και του κρατισμού. Χρειαζόμαστε μια χώρα που ο καθένας μας θα αξιολογείται και θα ανταμείβεται ανάλογα με την προσφορά του, ο καθένας μας θα έχει τη θέση που αναλογεί στις ικανότητες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, αλλά και μια χώρα που ο κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα από τα προσόντα του θα έχει μια θέση στην κοινωνία. Είναι επομένως απαραίτητο να ενεργοποιηθούν άμεσα οι υγιείς και δραστήριες δυνάμεις όλης της κοινωνίας.

Πρέπει να στρατευτούμε σε μια προσπάθεια για να λύσουμε τον γόρδιο δεσμό που κρατάει τη χώρα αιχμάλωτη των δυνάμεων, που την εμποδίζουν να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία».




newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου