Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΔΙΝΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΩΣ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ... ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

Υποθέσεις κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας με εμπλοκή τριών ελλήνων εξιχνίασε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Την 10-12-2011 συνελήφθη στο Κιλκίς από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 45χρονος για κατοχή και διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ανάλογες δικογραφίες για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού σχηματίσθηκαν και σε βάρος δύο ακόμη δράστες ηλικίας 39 και 17 ετών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ύστερα από αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι εντός της ελληνικής επικράτειας μεγάλος αριθμός χρηστών, προμηθεύτηκε πλήθος αρχείων με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σε αστυνομικές έρευνες, στους χώρους των ηλεκτρονικών ιχνών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οχτώ εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρεις φορητοί Η/Υ.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν για εργαστηριακή διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξεταστούν και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία κατά την οποία αναρτήθηκαν.

Επίσης, από την έρευνα που διενεργήθηκε στο φορητό υπολογιστή του συλληφθέντα βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) παιδικού πορνογραφικού υλικού πρωτοφανούς σκληρότητας, τα οποία στάλθηκαν σε διεθνή βάση ανάλυσης για περαιτέρω διερεύνηση.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο 17χρονος κατηγορούμενος δημοσίευε στην ιστοσελίδα συμβουλών προς γονείς (www.parents.gr) προτροπές για βιασμούς ανηλίκων, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία και αντιδράσεις πολλών χρηστών του διαδικτύου, κυρίως γονέων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ενώ το σύνολο του υλικού που συγκεντρώθηκε στο πλαίσιο των ερευνών, θα αποσταλεί στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου