Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ Focus ΖΗΤΗΣΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΕΜΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Την εξαίρεση των μελών της σύνθεσης του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που δικάζονται για το γνωστό εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος της 22ης Φεβρουαρίου 2010 με την Αφροδίτη της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία και τον χαρακτηρισμό «απατεώνες» που αποδίδονταν στους Έλληνες στο δημοσίευμα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η συντακτική ομάδα του περιοδικού αφορούν τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής συμβόλων του ελληνικού κράτους, που τους απαγγέλθηκαν μετά από μήνυση δικηγόρων.

Αφορμή για την αίτηση εξαίρεσης των δικαστών ήταν η αρνητική απάντηση του δικαστηρίου στο αίτημα της υπεράσπισης για αποβολή της Πολιτικής Αγωγής από την δίκη, με σκεπτικό ότι το δημοσίευμα θα μπορούσε να θίξει οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη. Οι συνήγοροι των Γερμανών κατηγορουμένων θεώρησαν την παραδοχή αυτή του δικαστηρίου που το οδήγησε στην άρνηση ικανοποίησης του αιτήματός τους, ως υπόνοια μεροληπτικής συμπεριφοράς.

Η αίτηση κρίθηκε και απορρίφθηκε από άλλη σύνθεση που ανέβηκε στην έδρα, η οποία δεν αποδέχθηκε το σκεπτικό της υπεράσπισης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 15 Δεκεμβρίου.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου